Karnından 71 kilogram çöp ve çivi çıkan hamile inek hayatını kaybetti

Anne karnındaki inek çöpler nedeniyle yeterince büyüyemediği için hayatını kaybederken, anne inek ise bebeğinin ölümünden 3 gün sonra yaşamını yitirdi.
Karnından 71 kilogram çöp ve çivi çıkan hamile inek hayatını kaybetti
2021-03-05 14:49:29   Güncelleme: 2021-03-05 14:49:29    

Hindistan’ın Haryana eyaletinde bulunan Faridabad şehrinde hamile bir ineğin karnından arasında çok sayıda plastiğin yanı sıra çivilerin de bulunduğu 71 kilogram çöp çıkarıldı. İnek ve doğmamış yavrusu hayatını kaybetti. Olayın ardından Hindistan’da büyük baş hayvanların sokaklarda başı boş dolaşması ve kirlilik sorunu tekrar gündeme geldi.

Faridabad'da bir trafik kazası geçiren ve veterinerlerin müdahale ettiği hamile inek ile yavrusu kurtarılamazken, operasyon 4 saat sürdü. AFP’ye konuşan veterinerlerden biri olan doktor Dubay, anne karnındaki ineğin çöpler nedeniyle yeterince büyüyemediği için hayatını kaybettiğini söyledi. ’'13 yıllık meslek hayatımda ilk defa bir hayvanın karnından bu kadar çöp çıkardım'’ diyen Dr. Dubay operasyon sırasında kas gücü kullanmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Anne inek ise bebeğinin ölümünden 3 gün sonra hayatını kaybetti.

Hindistan’da plastik atıklar ve çöpler nedeniyle hayatını kaybeden ineklerin sayısına ilişkin resmi bir açıklama bulunmazken, Uttar Pradesh eyaletinin başkenti olan Lucknow’da her yıl yaklaşık bin inek, çevredeki atıkları yediği çin ölüyor.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü