Kılıçdaroğlu: 'AİHM'in Demirtaş kararı tıpış tıpış uygulanacak'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu televizyonların Ankara Temsilcileri ile bir araya geldi.
Kılıçdaroğlu: 'AİHM'in Demirtaş kararı tıpış tıpış uygulanacak'
2020-12-29 17:25:46   Güncelleme: 2020-12-31 02:35:37    


 AKP iktidarında yaşananları 10 madde ile özetleyen Kılıçdaroğlu, 'İnanın her bir maddesi bile sağlıklı bir demokraside hükümetin istifa etme nedenidir' dedi.

Habertürk TV'den Bülent Aydemir'in haberine göre Kılıçdaroğlu, CHP'li bir vekilin Pınar Gültekin'in ailesini arayarak şikayetlerinden vazgeçmesini istediği iddiaları ile ilgili 'Bu olayla ilgili bir milletvekilinin babaya telefon edip bir takım şeyler söylediği iddia edildi. O milletvekili, 'Böyle bir olayı ispat etsinler. Sadece CHP'den değil, milletvekilliğinden de istifa edeceğim' dedi. HTS kayıtlarını da istesinler. Cinayeti değil, CHP'yi tartıştırmak istiyorlar. Gündem belirleyemiyorlar çünkü. Sorunların içinde boğulan bir iktidar, gündemi saptırmak istiyor,' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, AİHM'in Selahattin Demirtaş'ın tahliye edilmesi yönündeki kararına ilişkin ise şunları söyledi; 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak gidip bir uluslararası sözleşmeye imza atıyorsunuz. Anayasa değişikliği yapıp uluslararası sözleşme, ulusal yasaların üzendedir diyorsunuz. Sonra kararları uygulamayıp halka dönerek reform yapacağım diyorsunuz. Rüzgar gülü bile bu kadar hızlı dönmez. Bunun faturası Türkiye'nin önüne gelecek. Ama ben söyleyeyim; tıpış tıpış uygulanacak bu karar; başka seçenekleri yok.'

Vehaber Menu