Kılıçdaroğlu'nu tehdit eden suç örgütü lideri Çakıcı hakkında soruşturma başlatıldı

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Kılıçdaroğlu'nu tehdit eden Çakıcı hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.
Kılıçdaroğlu'nu tehdit eden suç örgütü lideri Çakıcı hakkında soruşturma başlatıldı
2020-11-19 13:50:28   Güncelleme: 2020-11-19 13:50:28    

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tehdit ve hakarette bulunan Alaattin Çakıcı ile ilgili savcılık soruşturması başlatıldığını söyledi.

Ne olmuştu?

Kılıçdaroğlu, dünkü grup toplantısında, AKP'nin 'hukuk reformu' sözlerine ilişkin konuşurken, 'Mafya liderlerini uyuşturucu kaçakçılarını serbest bırakıp düşünce suçlularını hapsetmekten vazgeçecek misiniz? Düşünce özgürlüğünü savunacağız derseniz ben inanırım ki bunlar hukukta bir reform yapacaklar. Hakkında hüküm olmadığı halde 3.5 yıl bir insanı hapiste tutacaksın. Sen bunu yarın sabah tahliye ettirecek misin?' dedi. 

Kamuoyunda 'Af yasası' olarak bilinen Ceza İnfaz düzenlemesiyle cezaevinden tahliye olan mafya lideri Alaattin Çakıcı, grup toplantısında AKP'nin 'hukuk reformu' sözlerini eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu'na tehdit ve hakaret içerikli bir mesaj gönderdi. Kılıçdaroğlu’na ‘ulan dürzü’ diyen Çakıcı, 'Köpeklik yaptığın vatan hainleri ile Bahçeli'yi bir potaya koyarsan hayatının en büyük hatasını yaparsın, ben yaşarken ölçündeki söylemlerinin dışına çıkarsan seni bakla kazığı ile tanıştırırım. Bak Kemal Kılıçdaroğlu, sana akıllı ol diyorum' ifadelerini kullandı.

Vehaber Menu