Kısırkaya Barınağı'nda yeni skandal! Hayvanlar ve yardım için gelen mamalar satılıyor!

Geçtiğimiz günlerde köpeğin kafatasının çatladığı Kısırkaya Hayvan Barınağı'nda yeni bir skandal daha ortaya çıktı. Hayvan hakları savunucusu Serdar Öztürk, barınakta yaşananları Vehaber'e anlattı.
Kısırkaya Barınağı'nda yeni skandal! Hayvanlar ve yardım için gelen mamalar satılıyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Erdal Ergüler/Vehaber

Sarıyer Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki bir köpeğin kafatasının çatlaması ile tepki gören barınak ile ilgili yeni iddialar gündeme geldi. Hayvan hakları savunucusu Serdar Öztürk yaşananları Vehaber'e anlattı.

 

Serdar Öztürk öncelikle Sözcü'de yer alan köpeği darp eden işçinin işten atıldığı iddiasını yalanlarken işçinin ücretli izine ayrıldığını belirtti. Ayrıca barınakta hayvan satışının yapıldığını ve yardım amaçlı gelen mamaların da satıldığını belirten Öztürk şunları söyledi;

 

İŞÇİYE 10 GÜN İZİN VERİLDİ

"Köpeği yaralayan Adem İnce ücretli izine gönderildi. Ayrıca barınakta hayvan satışı yapılıyor ve yardım için gelen mamalar da satılıyor. Bunlarla ilgili elimde telefon kayıtları da var, bunları ispatlamaya hazırım. Birgün barınağı aradım, barınaktaki kişinin ismini sordum, isim vermedi. 'Çiftliğime 8 tane Alman kurdu lazım' dedim. Tanesine 900 TL istedi, normal fiyatı 1500 TL’imiş. Benimle böyle bir pazarlık yaptı. Dün de barınağa gittiğimde köpeği yaralayan Adem İnce İle ilgili tutanak tutuluyordu, kağıt imzalatıldı ve 10 gün izinli olduğu söylenildi, o esnada yan odadaydım, veterinerle konuşuyordum.”

 

RÜŞVET TEKLİFİ: KAÇ PARA İSTİYORSUN?

Öztürk, Sarıyer Belediyesi'nde basında çalışan Osman Sertoğlu'nun  kendisine bu kayıtların nereden bulunduğunu sorduğunu ve 'Bu kayıtlar için ne kadar istiyorsun?' dediğini de sözlerine ekledi.

 

 

YARALANAN KÖPEĞİ RAHMİ KOÇ İSTİYOR

Ayrıca Öztürk yaralanan köpeği Rahmi Koç’un istediğini fakat köpeğin sahibinin çıktığını da belirtti.

 

 

Vehaber Menu