Kısırkaya hayvan toplama kampı protestosunda arbede!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin özel güvenlik ekipleri hayvan toplama kamplarını protesto eden hayvan özgürlüğü aktivistlerine engel olmaya çalıştı.
Kısırkaya hayvan toplama kampı protestosunda arbede!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Hayvan özgürlüğü aktivistleri,  Kısırkaya’da ve Anadolu yakasındaki hayvan toplama kampı  projelerini protesto etti. 

 

GÜVENLİK GÖREVLİLERİ ENGEL OLMAYA ÇALIŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başkanlık binası önünde Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri, Dört Ayaklı Şehir Hayvan Haklarını Koruma ve Geliştirme Derneği (HAGİD), İstanbul Kent Savunması, Kuzey Ormanları Savunması, Sarıyer Kent Dayanışması ve Yeryüzüne Özgürlük Derneği’nin çağrısıyla gerçekleşen eylemde kısa süreli arbede yaşandı.

İBB özel güvenlik görevlileri basın açıklamasının okunmasına engel olmaya çalıştı. Açıklamayı okumak isteyen aktivistler ile güvenlik görevlileri arasında kısa süreli arbede yaşandı.

 

HAYVAN HAKLARINI KORUYACAKLARINA İNANMAK APTALLIK!

Grup adına açıklama yapan Neşe Akbaş şu ifadelere yer verdi; “İstanbul'un her yerinden, ilçe belediyeleri tarafından toplanacak olan hayvanlar Kısırkaya'ya getirilecek, burada tedavileri yapıldıktan sonra, yine ilçe belediyeleri tarafından, alındıkları yerlere bırakılacaklardır. Bu her ne kadar kulağa iyi bir uygulama olabilecekmiş gibi gelse de, Türkiye'de toplama esnasında, hayvan sağlığı ile yakından uzaktan ilişkisi olmayan işçilerin uyguladıkları anestezikler yüzünden sayısız hayvanın öldüğünü, hayvanların alındıkları sokaklara değil ormanlara atıldıklarını biliyoruz. Kısırkaya gibi ulaşımın imkansıza yakın olduğu, şehrin çok uzağındaki bu bölgeye, saatlerce kapalı araçların içinde taşınacak olan bu hayvanların, yaşayacakları eziyetlerden ve yaşanacak ölümlerden kimi sorumlu tutacağız? Tarihinde sayısız katliama sebep olan devletin bu kurumlarına güvenmek ve şeffaflık çerçevesinde hayvanların haklarını koruyacaklarına inanmak, aptallıktan başka bir şey değildir.”