Kısırkaya'da barınak görevlisi köpeğin kafatasını çatlattı!

Hayvan hakkı savunucuları, Sarıyer Barınağı'nda görevli bir işçinin bir köpeği öldüresiye dövdüğünü öne sürdü.
Kısırkaya'da barınak görevlisi köpeğin kafatasını çatlattı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Sarıyer Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki bir köpeğin kafatası çatladı. Sözcü'den Eda Sönmez'in haberine göre, daha önce de hayvanlara şiddet uygulandığı iddialarıyla gündeme gelen Kısırkaya köyündeki Hayvan Rehabilitasyon Merkezi hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. İddialara göre barınaktaki Adem İ. isimli işçi bir köpeği öldüresiye dövdü. Feci şekilde dövülen hayvanın kafatasında çatlaklar tespit edildi. İddiaların odağındaki işçinin ise Veteriner İşleri Müdürü Ayhan Akbulut tarafından ‘korunduğu’ iddia edildi.

 

SARIYER BELEDİYESİ HAYVANLARA İŞKENCE YAPMAYA DEVAM EDİYOR

 

Hayvanların kurtarılmasında öncülük eden hayvan hakları savunucusu Banu Aydın “Hortumla dövülüyor dedik, işkence devam ediyor dedik. Ama söylediğimizle kaldık. Çünkü Sarıyer Belediyesi hayvanlara işkence yapmaya devam ediyor. Biz sadece gördüklerimizi söyledik ama bazıları Sarıyer Belediyesi’nin Kısırkaya köyündeki Hayvan Rehabilitasyon Merkezine destek çıktı. İşci  Adem İ. senelerce oraya gelen hayvanlara cehennemi yaşatanlardan biri. Bizzat yeni doğmuş köpek yavrularını, tazikli suyla kanala attığını, felçli ayağa kalkamayan hayvanlara hortum tutup, fırçalarla dövdüğünü gördük. Ama nedense görevden ısrarla alınmayan işçi iki gün önce hangarda kafesteki savunmasız bir Golden cinsi köpeğe vura vura kafatasını parçaladı. Barınakta işçi Adem tarafından döve döve kafatası parçalanan köpek için Kolluk Kuvvetleriyle birlikte oradaydık olay ile ilgili soruşturma açıldı” dedi.

 

İŞTE DEHŞET VEREN OLAYIN AYRINTILARI…

 

Hayvan hakları savunucusu Banu Aydın olayın ayrıntılarını şöyle anlattı;  “5 Nisan Salı günü Sarıyer veteriner hekimlerinden Kübra Kaya barınakta bir kafese tedavi için giriyor, temizlik işçisi Adem İ. de onunla birlikte yardıma gidiyor. Adem İ. yerler ıslak olduğu için köpeğin üzerine düşüyor. Köpekte canı yandığı için havlıyor. Köpeğin üzerine düşerek kolu çizilen Adem İ.’ye pansuman yaptırmak için idari binaya götürüyorlar. Pansumandan çıkıp barınağa geri gidiyor Adem.  Ve idari binada bulunan veterinerler büyük bir gürültü duyuyorlar. Bunun üzerine koşarak barınağa gidiyorlar ve 15 dakika önce Adem İ.’ye havlayan köpeği  yerde kanlar içerisinde ve sırılsıklam görüyorlar. Adem zaptira ile tutmaya çalışırken köpeğin çok çırpındığını ve duvara kafasını vurduğunu söylüyor. Hayvanı hemen içeri alıp röntgen çekiyorlar ve kafatasının kırık olduğunu görüyorlar. Adem’e ne yaptığını tekrar sorduklarında ‘beni ısırdı hortumla su tutup dövdüm bunu hak etti’ cevabını alıyorlar. Bunun üzerine veterinerler tutanak tutuyor.

 

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRÜ VETERİNERLERİ TEHDİT EDİYOR

 

Hayvan Rehabilitasyon Merkezi veterinerlerinin, yapılan şiddete karşı çıktıkları halde sürekli işten çıkartılmakla tehdit edildikleri merkeze ilişkin diğer iddialardan bazıları. Veterinerlerin son olay sonrası tutanak tutup müdürlerine durumu illetikleri ancak söz konusu işçinin, Veteriner İşleri Müdürü Ayhan Akbulut tarafından ‘korunduğu’ da öne sürülen bir başka iddia.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü