LGBTİ Onur Haftası Komisyonu'ndan gözaltına alınan Levent Pişkin ile ilgili açıklama

LGBTİ Onur Haftası Komisyonu gözaltına alınan Levent Pişkin ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
LGBTİ Onur Haftası Komisyonu'ndan gözaltına alınan Levent Pişkin ile ilgili açıklama
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Tutuklu olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile cezaevinde görüşen Avukat ve HDP İstanbul İl Yöneticisi Levent Pişkin, sabaha karşı gözaltına alınmıştı. LGBTİ Onur Haftası Komisyonu gözaltına alınan Levent Pişkin ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

LGBTİ+ hareketinin aktivistlerinden, Onur Haftası gönüllüsü, Özgürlükçü Hukukçular Derneği aktif üyesi ve insan hakları savunucusu avukat arkadaşımız Levent Pişkin evine yapılan baskınla hukuksuz bir şekilde göz altına alındı.

Daha önce cumhurbaşkanı tarafından kendisine dava açılan Levent Pişkin, açık kimliğiyle tüm baskı ve yıldırma politikalarına karşı aktif şekilde mücadele ederek haksızlığa uğrayan arkadaşlarımızla dayanışmayı hep sürdürmüştür.

Son dönemde FETÖ/PDY ile mücadele adı altında, HDP milletvekilleri ve eş genel başkanlarının tutuklanmasına; kadın, çocuk, LGBTİ+ gibi birçok farklı alanda hak mücadelesi veren derneklerin kapatılmasına kadar varan cadı avının tüm muhalif gruplara yönelişine tanık olmaktayız. Havuz medyası tarafından çıkarılan, "bir Alman dergisi" aracılığıyla Selahattin Demirtaş'ın propogandasının yapılacagı haberiyle hedef gösterilen Levent Pişkin'in gözaltına alınması, özünde savunma hakkı ve avukat-müvekkil ilişkisine yapılan saldırıların bir devamıdır.  Bir avukatın müvekkiliyle görüşmesi de, görüşmeleri yurt içi ve yurt dışında basına iletmesi de suç teşkil etmez! Bu hukuk dışı soruşturma başlatma ve gözaltına alma uygulaması, savunma ve adil yargılanma haklarının açıkça ihlalidir.

Direnen herkesi daha fazla bir araya gelmeye ve ses çıkarmaya çağırıyoruz.

Levent Pişkin yalniz değildir, davanın takipçisi olacağız!

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komisyonu

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü