'Madem helalleşme niyetiniz var gerçekten milletin iradesine, sandığa gitmek lazım'

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın helallik istemesine, 'Türkiye’deki bugünkü yetersiz yönetimin getirdiği durum Türkiye’nin hak ettiği durum değildir. Güçlü Türkiye için birinci elzem olan husus siyasal iklimin değişmesidir. Madem helalleşme niyetiniz var gerçekten milletin iradesine, sandığa gitmek lazım' dedi.
'Madem helalleşme niyetiniz var gerçekten milletin iradesine, sandığa gitmek lazım'
2021-05-17 15:52:55   Güncelleme: 2021-05-17 15:52:55    

İYİ Parti Grup Başkanı Tatlıoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, uzun dönemli bir kapanma sürecinden çıkan Türkiye’nin sorunlarını biriktirerek bir açılış yaptığını söyledi. ANKA'nın aktardığına göre, Tatlıoğlu, '17 günlük kapanmada beklerdik ki, 17 milyon aşılama olsun. Neden olmadı sorusunun cevabını bilmiyoruz. Türkiye’nin bu aşıyı almaya gücü yeter Türk devletinin böyle bir organizasyonu yapmaya gücü yeter. Pandemi sürecinin başında çok eleştirdiğimiz ülkelerin Haziran itibarı ile açılışa geçtiği, birçok ülkede maske takılmasına rağmen kapanmanın tamamen ortadan kalktığı ve normal hayata geçtiğini görüyoruz. Türkiye’de yaklaşık 65 milyon insanımızın yüzde yirmisine erişmemiş bir tam aşılama süreci var. Bunun nedenleriyle beraber kamuoyu ile paylaşılmasını istiyoruz' diye konuştu.

Tatlıoğlu, şunları söyledi:

'17 GÜNLÜK KAPANMADA BEKLERDİK Kİ, 17 MİLYON AŞILAMA OLSUN'

'Türkiye kapanma sürecinden sonra, sorunlarını büyüten bir Türkiye olarak açılışı yaptı. 17 günlük kapanmada beklerdik ki, 17 milyon aşılama olsun. Neden olmadı sorusunun cevabını bilmiyoruz. Türkiye’nin bu aşıyı almaya gücü yeter Türk devletinin böyle bir organizasyonu yapmaya gücü yeter. Pandemi sürecinin başında çok eleştirdiğimiz ülkelerin Haziran itibarı ile açılışa geçtiği, birçok ülkede maske takılmasına rağmen kapanmanın tamamen ortadan kalktığı ve normal hayata geçtiğini görüyoruz. Türkiye’de yaklaşık 65 milyon insanımızın yüzde yirmisine erişmemiş bir tam aşılama süreci var. Bunun nedenleriyle beraber kamuoyu ile paylaşılmasını istiyoruz.'

SEDAT PEKER TEPKİSİ

 Devletin dışında herşeyin olduğu ve Sayın Erdoğan’ın sessizce toplumdan sıradan insanlar gibi seyrettiği bir süreç var. Türkiye kapaklı bir ülkeye döndü, yani kapağı açılıyor sorun içine atılıyor kapağı kapatılıyor. Ne Meclis, ne siyaset, ne yargı ne de basın üzerinden toplum tarafından çözümlenmesine el sürülmesine müsaade edilmiyor.  Devletin en önemli güvenlik birimlerini de içine alan bu konuda Ak Parti’nin Genel Başkanı olarak değil ama Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı sıfatı ile toplumu bilgilendirici bir paylaşımı bütün Türkiye beklemektedir.

FİLİSTİN’DE YAŞANANLAR KAYGI VERİCİDİR

Filistin’de yaşananlar kaygı vericidir. Mazlum ve mağdur Filistin halkına yapılan zulme, Müslümanlığa karşı girişilen bir acımasızlığa, insanlığa yönelik bir katliama şahitlik etmektedir dünya. Bunu alkışlayan devletleri ve liderlerini şiddetle kınıyoruz. Türkiye’ye baktığımızda telefon trafiğini aşan hiçbir eylemin varlığa şahit olmadık. Sayın Erdoğan’ın dışişlerinin ve saray bürokrasisine ait bir yol haritası var mı bilmek istiyoruz. Beş Parti grubu ortak bir bildiri yayınlamış ve Filistin’de yaşananları ve İsrail’i şiddetle kınamıştır. Şimdi devleti temsil edenlerin düşüncelerini Meclis olarak bilek istiyoruz. Bunların yol haritasının varlığından haberdar olmak istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak yapabileceği atabileceği adımlar var bunlarla ilgili Sayın Erdoğan ve yönetiminin yol haritasını görmek, paylaşmak ve ortak bir politika üretmenin doğru olacağına inanıyoruz. 

'MİLLETİN İRADESİNE, SANDIĞA GİTMEK LAZIM'

'Sayın Erdoğan helalleşelim kavramı ile gündeme geldi. Sayın Genel Başkan Meral Akşener’in tabiri ile Sayın Erdoğan unutmuş olabilir ama siyasetçi milleti ile kürsüde değil, hamaset üzerinden değil sandıkta helalleşir. Madem helalleşme niyetiniz var gerçekten milletin iradesine, sandığa gitmek lazım. Zor durumdaki çiftçi ile esnafla, işsiz gençle ve Türkiye’nin itibarının düştüğüne inananlarla, Türkiye’nin yumuşak karnının genişlediğini ve bu mahcubiyeti yaşayanlarla milletimizin kutlu iradesi ile helalleşelim diyoruz.'