Madonna'nın George Floyd paylaşımı tepki gördü: 'Şimdi ırkçılık bitti kız'

Madonna’nın siyah George Floyd'un polis şiddetiyle öldürülmesini protesto için oğlunun Michael Jackson şarkısıyla dans ettiği videoyu paylaşması tepkilere neden oldu.
Madonna'nın George Floyd paylaşımı tepki gördü: 'Şimdi ırkçılık bitti kız'
2020-05-29 14:48:46   Güncelleme: 2020-05-29 14:48:46    

ABD’li pop kraliçesi Madonna, sosyal medya hesabında, oğlu David Banda’nın Michael Jackson’ın They Don’t Care About Us (Onlar bizi umursamıyor) şarkısı eşliğinde dans ederken çekilen bir videosunu paylaştı.

Videonun altına bir not düşen Madonna, 'Acımasız cinayeti tüm dünya konuşuyor. Oğlum David, George'u ve ailesini onurlandırmak; Amerika'da her gün yaşanan tüm Irkçılık ve Ayrımcılık Eylemlerine dikkat çekmek için dans ediyor' ifadelerini kullandı.

Maddona, #DavidBanda, #JusticeForGeorgeFloyd (GeorgeFloyd'e adalet) ve #MichaelJackson gibi etiketleri de ekledi.

‘Vay, ırkçılık bitti; teşekkürler tatlım’

Ancak ünlü şarkıcının bu Tweet'i sosyal medyada tiye alındı:

'Vay, ırkçılık gitti. Teşekkürler kız.'

'Oğluna ırkçılığı dans etmene izin verdiğin için gerçekten sana minnettarım.'

‘Tüm zamanların en kötü tweet’i’

Emekli profesyonel basketbolcu Rex Chapman ise daha ileri giderek, Madonna'nın tweeti'ni 'tüm zamanların en kötüsü' olarak nitelendirerek, ' 'Irkçılığa karşı gelip mutfakta dans et' demek tuhaf bir şey. Michael Jackson'a mı? Ve diğer şeyler' ifadelerini kullandı.

Başka bir kullanıcı ise, 'Dans için şükürler olsun. Irkçılığın ve polis şiddetinin hiçbir zaman sona ermeyeceğini düşündüm...Ancak ihtiyaç duyduğumuz tek şey dans ederek pistin tozunu attırmakmış' diye yazdı.

Diğer bir yorumdaysa, 'Bu çöplük ve son derece saygısızca. Eğer gerçekten ırkçılıkla ve baskıyla mücadele etmek istiyorsan, eylemcilerin kefaletlerini ödemekte yardımcı ol ve Minnesota Özgürlük Fonu'na bağışta bulun' ifadeleri kullanıldı.

Ne olmuştu?

46 yaşındaki George Floyd, önceki akşam, dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basmasından dolayı dakikalarca 'Nefes alamıyorum' diye yalvarmıştı.

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken, yoldan geçen vatandaşların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı.

Görüntüler, ülkede siyahlere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve bir grup protestocu Floyd'un öldürüldüğü kavşakta toplanarak polis şiddetini protesto etmişti.

Olayın yankıları hala devam ediyor.

Vehaber Menu