Mansur Yavaş'tan Sinan Aygün hakkında suç duyurusu

Yavaş, 'Terörizmin Finansmanı Hakkındaki Kanuna Muhalefet ve Terör Örgütüne Yardım Etmek' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu
Mansur Yavaş'tan Sinan Aygün hakkında suç duyurusu
2019-12-23 13:02:50   Güncelleme: 2019-12-23 13:02:50    

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, eski CHP Milletvekili Sinan Aygün hakkında 'Terörizmin Finansmanı Hakkındaki Kanuna Muhalefet ve Terör Örgütüne Yardım Etmek' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. 

Mansur Yavaş'ın, avukatı aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği suç duyurusu dilekçesinde, FETÖ/PDY’nin 2016’daki darbe girişiminin ardından FETÖ’nün finansmanına yönelik birçok şirkete yönelik operasyon düzenlendiği, ancak Ankara’da bu yönde bir operasyon yapılmadığı belirtildi. Dilekçede, MHP 26'ncı dönem milletvekili Seyfettin Yıldız'ın 2018'deki bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmaya atıfta bulunarak, Ankara'da birçoğu ranta dayalı 4 bin 200 imar değişikliğinin yapıldığını, imar değişikliği yapılan yerlerden birinin de Sinan Aygün’ün sahibi olduğu Togo Kuleleri olduğu anlatıldı. Buradaki imar değişikliğini yapan kişinin FETÖ firarisi Ömer Akgül olduğu belirtilerek, şöyle denildi:

'FETÖ'nün Ankara'daki en büyük finansörü firari terörist Ömer Akgül'ün ticari ortaklıkları ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce geçmiş dönemde yapılan imar artışlarından elde ettiği imar rantları savcılık makamlarınca soruşturulduğunda FETÖ’nün finansmanında Ankara'da elde edilen miktarın ne kadar büyük ve önemli bir rol oynadığı ortaya çıkabilecektir. Firari terörist Ömer Akgül’ün bu imar rantını elde ederken yaptığı ticari ortaklıklar ve bunların akıbetleri derinlemesine araştırıldığında FETÖ'nün finansmanını Ankara ayağı ve buna ortaklık eden suç ortaklarının ortaya çıkarılması mümkündür. Bu bağlamda Akgül’ün şüpheli Sinan Aygün ile kurduğu ticari ortaklıklar ve belediyece sağlanan imar artışlarıyla elde ettikleri ölçüsüz rantın boyutlarının FETÖ finansmanında nasıl kullanıldığının savcılık makamınca araştırılarak ortaya çıkarılmasına dönük olarak suç duyurusu yapma gereği duyulmuştur.'

Dilekçede, Sinan Aygün'ün ortağı olduğu Alan Taahhüt İnşaat A.Ş.'ye ait parsel üzerinden terör örgütü FETÖ'ye finans sağlandığı iddia edilerek, Ömer Akgül ve kardeşi ile olan iş ilişkileri ve şirket ortaklıkları detaylı bir şekilde yer aldı. Aygün ve Akgül'ün bu ortaklıklarının amacının ‘FETÖ’ye sağlanan finansmanı perdelemek olduğu iddia edilen dilekçede, Sinan Aygün’ün mal varlığı üzerinde ihtiyati tedbir dahil gerekli tüm hukuki önlemlerin alınması ve şüpheli hakkında soruşturma açılarak cezalandırılması istendi.

Dilekçede Aygün hakkında kamu davası açılması talep edilerek, 'Soruşturma sonucunun etkilenmemesi üzere Aygün'ün terörizm finansmanında kullandığı değerlendirilen mal varlığı üzerinde tedbir alınmasını da talep ediyoruz' denildi. Mansur Yavaş'ın yaptığı suç duyurusunda şu ifadeler yer aldı:

'17-25 Aralık 2013'ün ardından tüm yurtta yapılan FETÖ operasyonları 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi sonrasında artarak devam etmiş ve binlerce dosya yargıya intikal etmiştir. Bu dosyalar arasında FETÖ'nün finansmanına ilişkin yüzlerce iddianame düzenlenmiş, Kaynak Holding, Dumankaya İnşaat, Bank Asya gibi FETÖ'nün finansmanında kullanılan şirketlere ilişkin soruşturma ve kovuşturmalar yapılmıştır. Dumankaya İnşaat firması kovuşturmasında olduğu üzere FETÖ'nün kendi kontrolündeki belediyelerde yaptırdığı imar artışları yoluyla yüksek düzeyde imar rantı elde ettiği ve bu rantı terör örgütünün finansmanında kullandığı görülmektedir.

Ne hikmetse başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin tüm büyük şehirlerinde FETÖ'nün finansmanını sağlayan bu imar rantı operasyonları Ankara'da bugüne dek gerçekleşmemiştir. Oysaki TBMM kürsüsünde dahi dile getirilen açıklıkta Ankara'da FETÖ'nün etkin olduğu yıllarda hangi binaların kimler tarafından yapıldığı açık kaynaklarda dahi bulunabilen bir husustur.

Örneğin 2018 Bütçe görüşmeleri esnasında MHP 26. Dönem Milletvekili Seyfettin YILDIZ şu açıklamalarda bulunmuştur: 'Bugün, iktidar partisi olarak… Ankara, İstanbul, Bursa gibi birtakım belediyelerin başkanları 'metal yorgunluğu' adı altında görevden el çektirildi. Şimdi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı yaklaşık dört yıl içerisinde 4.200 imar değişikliği yapmış. Bu imar değişikliklerine baktığınızda birçoğunun ranta dayalı olduğunu görüyorsunuz. Ben birkaç tane örnek vermek istiyorum. Hepimizin bildiği, şu Eskişehir Yolu üzerinde eski TOGO'nun yeri olan bir yer. 15 Temmuz’da, tam darbe, ihanet gününün olduğu gün burada bir plan değişikliği yapılıyor, orada AVM ve çok katlı yapılara müsaade ediliyor. 15 Temmuz’dan sonra bir bakılıyor ki bunun sahibi FETÖ'cü ve firar ediyor. Kim bu? Ömer Akgül. Ömer Akgül kim? Ömer Akgül, Rahmi Bıyık'la beraber o rantın merkezi olan Çukurambar'da imar planlarını yapan kişi.' (EK 1-Gazete Haberi)

Ömer Akgül'e yönelik açık kaynaklara yansıyan 9 Eylül 2016 tarihli '51 ünlü FETÖ üyesine şok! Mal varlıklarına el konuldu' başlıklı haberde Ömer Akgül'ün FETÖ terör örgütü yöneticilerinden olarak Ankara'da örgütün en büyük inşaatçısı olduğu ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından yurt dışına kaçtığı belirtilmektedir. Haberde Ömer Akgül şu şekilde tanımlanmaktadır. 'Listenin en kritik ismi Ömer Akgül. İş dünyasına ayakkabıcı olarak giren Akgül, Ankara'nın en büyük inşaatçısı oldu. Çukurambar'daki birçok projeyi o yaptı. Protokol İş Merkezi, Koç Kuleleri, Arma Kule’nin de aralarında bulunduğu onlarca projeyi hayata geçirdi. 17-25 Aralık'tan sonra yurt dışına kaçtığı biliniyor.' (EK - 2, Gazete Haberi)

FETÖ'nün Ankara'daki en büyük finansörü firari terörist Ömer AKGÜL'ün ticari ortaklıkları ve Ankara Büyükşehir Belediyesince geçmiş dönemde yapılan imar artışlarından elde ettiği imar rantları Savcılık Makamınca soruşturulduğunda FETÖ'nün finansmanında Ankara'da elde edilen imar rantının ne kadar büyük ve önemli bir rol oynadığı ortaya çıkabilecektir. Firari terörist Ömer AKGÜL'ün bu imar rantını elde ederken yaptığı ticari ortaklıklar ve bunların akıbetleri derinlemesine araştırıldığında FETÖ'nün finansmanının Ankara ayağı ve buna ortaklık eden suç ortaklarının ortaya çıkarılması mümkündür.

Bu bağlamda firari terörist Ömer AKGÜL'ün şüpheli Sinan AYGÜN'le kurduğu ticari ortaklıklar ve Belediyece sağlanan imar artışlarıyla elde ettikleri ölçüsüz rantın boyutlarının FETÖ finansmanında nasıl kullanıldığının Savcılık Makamınca araştırılarak ortaya çıkarılmasına dönük olarak işbu suç duyurusunu yapma gereği duyulmaktadır.

Şüpheli Sinan AYGÜN, ortağı olduğu Alan Taahhüt İnşaat A.Ş.'ye ait parsel üzerinden hain terör örgütü FETÖ'ye finansman sağlamış olup bu yolla hain terör örgütüne finansman sağlayarak 'Terörizmin Finansmanı Hakkındaki Kanun'a muhalefet ve TCK M.220/7'de öngörülen 'Terör Örgütüne Yardım Etmek' suçlarını işlemiştir. Şöyle ki;

1-Şüpheli, 15 Temmuz gününde Fethullahçı Terör Örgütü yöneticiliğinden aranan ve hain darbe girişimi sonrası Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından malvarlığına el konulan firari Ömer AKGÜL'ün ağabeyi olan Mehmet AKGÜL ile birlikte Alan Taahhüt İnşaat A.Ş'nin ortağı konumundadır. Ortaklığa ilişkin belgeler ekte sayın mahkemeye sunulmaktadır. (EK-3, Ticaret Sicili Gazetesi)

Alan Taahhüt İnşaat A.Ş'nin geçmişi ve ortaklık yapısı incelendiğinde ise ortaya çok net olarak şirket ismi değiştirmek suretiyle aynı ortaklar üzerinden Ömer AKGÜL'ün gizli ortak olduğu ve şirketin muvazaalı bir hisse yapısına kavuşturulduğu görülmektedir. Ekte sunulan şemada görüldüğü üzere Alan Taahhüt İnşaat A.Ş. Aslında KULE YAP SAT İNŞAAT TAAHHÜT TİCARET ANONİM ŞİRKETİ’ne ünvan değiştirerek aynı hisse yapısıyla Ömer AKGÜL ve FETÖ bağlantısını gizlemek için yapılmış muvazaalı bir değişikliktir. KULE YAP SAT İNŞAAT TAAHHÜT TİCARET ANONİM ŞİRKETİ ise FETÖ'cü Ömer AKGÜL’ün ikinci hakim ortak olduğu ve Sinan AYGÜN'ün %50 ortak olduğu AKGÜL YAP SAT İNŞAAT TAAHHÜT TİCARET ANONİM ŞİRKETİ'nin devamı niteliğindedir.(EK-4, Şema) Görüleceği üzere, FETÖ yöneticisi Ömer AKGÜL'ün şirketteki hisselerini gizlemek amacıyla Sinan AYGÜN'ün de içinde bulunduğu diğer hissedarlar arasında dağıtarak gizleme amacıyla silsile şeklinde şirket isim değişikliklerine gidilerek FETÖ'nün finansmanı perdelenmeye çalışılmıştır. Aşağıda ayrıntılı şekilde verilen hisse oranları ve şirket kapanış açılış tarihleri incelendiğinde söz konusu perdelemenin nasıl yapıldığı ve FETÖ yöneticisi Ömer AKGÜL'ün hisselerinin nasıl gizlendiği görülecektir. Bu doğrultuda asıl şirket AKGÜL YAP SAT İNŞAAT TAAHHÜT TİCARET ANONİM ŞİRKETİ ve bu şirketteki FETÖ yapılanmasını gizleyen şirketler silsilesi ve hisse devirleri kronolojik olarak şu şekildedir:

AKGÜL YAP SAT İNŞAAT TAAHHÜT TİCARET ANONİM ŞİRKETİ (Ticaret Sicil No: 272188) 03.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Şirket kurucuları ve ortakları Sinan Aygün (%50), Ömer Akgül (%35), Mehmet Akgül (%5), Halil Akgül (%5), Gül Akgül (%5) ’dür. Şirketin yönetim kurulu başkanı Ömer Akgül’dür.

Şüpheli, 05.07.2008 tarihinde Ergenekon Soruşturması kapsamında göz altına alınmış, 14.07.2008 tarihinde serbest bırakılmış, hemen bir yıl sonrasında ise anılan FETÖ mensubu ile ortaklık kurmuştur.

17-25 Aralık 2013 tarihinde ilk defa FETÖ yapılanması gün yüzüne çıkmış ve bu tarihten sonra FETÖ’cü olarak bilinen işadamları birer birer hisselerini yakınlarına devrederek yurtdışına kaçmaya başlamıştır. FETÖ yöneticisi firari Ömer AKGÜL'ün de bu süreçte yurt dışına kaçtığı bilinmektedir.

12 Kasım 2014 tarihinde şirketin ünvanı KULE YAP SAT İNŞAAT TAAHHÜT TİCARET ANONİM ŞİRKETİ’ne dönüşmüş ve Ömer Akgül’ün %35 hissesinden %10’u Sinan Aygün’e, %20’si Mehmet Akgül’e, %5’i ise Halil Akgül’e devredilmiştir. Dolayısıyla yeni hisse dağılımı Sinan Aygün (%60), Mehmet Akgül (%25), Halil Akgül (%10), Gül Akgül (%5) şeklinde oluşmuştur. Yeni hisse dağlımı incelendiğinde FETÖ yöneticisi AKGÜL'ün %35 hissesinin Sinan AYGÜN ve diğer hissedarların oranları arasına yedirildiği ve bu şekilde gizlendiği görülmektedir. Bu nedenle yapılan ünvan değişikliği ve hisse devrini tamamen muvazaalıdır.

Nitekim bu perdeleme ve gizleme faaliyetini daha da karmaşık hale getirme k amacıyla Sinan AYGÜN tarafından şirket ünvanı ve hisse dağılımları aşağıdaki şekilde müteaddit sayıda değiştirilmiştir.

Bu doğrultuda, 21 Kasım 2014 tarihinde şirketin bölünmesine karar verilmiştir. Aynı hisse yapısıyla ALAN TAAHHÜT İNŞAAT GAYRİMENKUL DANIŞMANLIK ANONİM ŞİRKETİ (Ticaret Sicil No: 376998) 05 Aralık 2014 tarihinde kurulmuş ve Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinin 11.12.2014 tarihli ve 8713 sayılı nüshasından kuruluşu yayımlanmıştır.

5 Aralık 2014 tarihinde KULE YAP SAT İNŞAAT TAAHHÜT TİCARET ANONİM ŞİRKETİ’ne ait olan Ankara ili, Çankaya ilçesi, Karakusunlar Mahallesi 13911 ada 10 nolu parselde kayıtlı arsa, yeni kurulan şirket olan ALAN TAAHHÜT İNŞAAT GAYRİMENKUL DANIŞMANLIK ANONİM ŞİRKETİ’ne aktarılmıştır.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akgül olarak seçilmiştir. Sinan Aygün Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak seçilmiştir.

Bu kapsamda, arsa sahipleri Kule Yap Sat İnş. Taah. Tic. A.Ş., Alan Taah. İnş. Gay. Dan. A.Ş. ve Togo Ayakkabı San. Tic. A.Ş. ile Yap Sat İnş. Taah. Tic. A.Ş., Alan Taah. İnş. Gay. Dan. A.Ş. arasında Ankara 37. Noterliği'nin 07.08.2015 tarih ve 22466 yevmiye no'lu Düzenleme Şeklinde Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi imzalanmıştır. 

19 Ağustos 2016 tarihinde bir kez daha KULE YAP SAT İNŞAAT TAAHHÜT TİCARET ANONİM ŞİRKETİ’nin bölünmesine karar verilmiş ve şirket SİNAN AYGÜN GAYRİMENKUL İNŞAAT ANONİM ŞİRKETİ (Ticaret Sicil No: 399415- Tek Ortak Sinan Aygün) ve MAH GAYRİMENKUL İNŞAAT ANONİM ŞİRKETİ (399412- Ortaklar: Mehmet Akgül (%62,5), Halil Akgül (%25), Gül Akgül (%12,5) arasında paylaştırılarak 8 EYLÜL 2016 tarihinde iki yeni şirket kurulmuş, bir gün sonra 9 Eylül 2016 tarihinde KULE YAP SAT İNŞAAT TAAHHÜT TİCARET ANONİM ŞİRKETİ ticaret sicilinden terkin edilmiştir.

Ankara 37. Noterliği'nin 07.08.2015 tarih ve 22466 yevmiye no'lu Düzenleme Şeklinde Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi ise daha sonra, Ankara 37. Noterliği'nin 26.09.2016 tarih, 25526 yevmiye no'lu Düzenleme Şeklinde Sözleşmenin Devri Sözleşmesi ile Sinan Aygün Gay. İnş. A.Ş., bu Sözleşme'yi, Beştepe Kuleleri İnş. San. A.Ş.'ye devretmiş, bu devre Alan Taah. İnş. Fay. Dan. A.Ş. Muvafakat etmiştir. (EK - 6, Sözleşme Sureti)

SİNAN AYGÜN GAYRİMENKUL İNŞAAT ANONİM ŞİRKETİ daha sonra Sinan Aygün şahıs işletmesini bünyesine katmış ve Karakusunlar Mahallesi 13911 ada 10 nolu parselde kayıtlı arsanın sahibi olan ve Ömer Akgül’ün hisselerini Mehmet Akgül’le devrederek 2014 yılında kurulan ALAN TAAHHÜT İNŞAAT GAYRİMENKUL DANIŞMANLIK ANONİM ŞİRKETİ’ni 06 Aralık 2016 tarihinde kendi şirketine geçirmiştir.

Sinan Aygün’ün yeni kurduğu şirketine geçirdiği ALAN TAAHHÜT İNŞAAT GAYRİMENKUL DANIŞMANLIK ANONİM ŞİRKETİ’nin 16.05.2016 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akgülve Başkan Yardımcısı Sinan Aygün’ün yetki süreleri bir yıl uzatılmış iken, 15 TEMMUZ 2016 yılında hain darbe girişimi gerçekleşmiş ardından APAR TOPAR 1 YILLIK SÜRE DOLMADAN 01.11.2016 tarihinde Mehmet Akgül’ün Yönetim Kurulu Başkanlığı sona erdirilerek Yönetim Kurulu Başkanlığına Sinan Aydın Aygün getirilmiş ve Mehmet Akgül (%25), Halil Akgül (%10), Gül Akgül (%5) ün HİSSELERİNİN TAMAMINI SİNAN AYGÜN'E DEVREDİLMİŞTİR.

Bu arada Mehmet Akgül bir daha KULE YAP SAT İNŞAAT TAAHHÜT TİCARET ANONİM ŞİRKETİ’nin bölerek kurduğu MAH GAYRİMENKUL İNŞAAT ANONİM ŞİRKETİ’ni bu sefer MS1 İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ (Ticaret Sicil No: 407560 - Tek Ortak Gül Akgül), MNF1 YAPI İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ (Ticaret Sicil No: 407559 - Tek Ortak: Mehmet Akgül ) ve HAK YAP SAT İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ (Ticaret Sicil No: 407558 - Tek Ortak: Halil Akgül) diye kurduğu şirketlere bölerek 17 Mayıs 2017’de kapatmıştır.

2-Şüphelinin ortağı olduğu Alan Taahhüt İnşaat A.Ş. 12 bin 82 metrekare yüzölçümlü 13911 ada 16 nolu parselin mülkiyetinde bulunan arazinin inşaat alanı aşağıda detaylı şekilde anlatılacağı üzere yapılan plan değişiklikleri ile Melih GÖKÇEK döneminde artırılarak tam da 15 Temmuz 2016 Tarihindeki meclis oturumunda kabul edilerek emsal artışı yoluyla artırılmıştır. Bu sayede kararın ekindeki 13 ayrı plan notuna gizlenen ve işbu imar değişikliğiyle dahi yaklaşık 25.000 metrekare olması gereken inşaat alanı gizli artışlarla 120.000 metrekareye çıkartılmıştır. (EK - 7, Karar Sureti)

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin, 17.12.2015 tarih, 2639 no’lu kararına konu görüşmeler kapsamında, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun, 17.12.2015 tarih ve 1238 sayılı raporu okunarak oya sunulmuştur. Bu raporun konusu, Çankaya ilçesi 13911 ada 9 ve 10 parsellerde 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği önerisidir. Ferdi Ataseven’in 10.09.2015 tarihli talebine dayanan bu plan değişikliği önerisi, anılan parselin Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı Sınırı içerisinde bulunması, öneri içeriğinde parsellerin birleştirilmesinin öngörülmesi, aynı kişinin 23.10.2015 ve 18.11.2015 tarihli dilekçeleriyle yapı yoğunluğunun E=2.50 olarak artırılması ve gizli emsal artışı içeren 13 plan notu öngörüldüğü gerekçesiyle oylanarak, oyçokluğuyla reddine karar verilmiştir. 

Aynı konu, daha sonra, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin, 15.07.2016 tarih, 1402 no’lu kararına konu olmuş, bu kez, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun 15.07.2016 tarih ve 496 sayılı raporu görüşülmüş, yukarıda anılan konuya ilişkin bir önceki karara atıf yapıldıktan sonra, civar taşınmazların emsal durumu dikkate alınarak E=2.10 olarak belirlenmek suretiyle İmar ve Bayındırlık Komisyonu tadilen onay raporu oylanarak, oyçokluğuyla kabul edilmiştir.

Ancak bu plan tadiline Şevket Eryılmaz tarafından 09.09.2016 tarihli dilekçe ile itiraz edilmesi üzerine konu bir kez daha gündeme gelmiş ve buna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun 24.11.2016 tarih ve 1084 sayılı raporu Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 27.11.2016 tarih ve 2368 sayılı kararına konu olmuştur. Yapılan görüşmeler kapsamında, 27.10.2016 tarihli Asliye Ticaret Mahkemesi kararı ile Mehmet Akgül ve diğerlerinin Alan Taah. İnş. Gay. Dan. A.Ş.'den çıkartılması karar verildiği gerekçesiyle reddine karar verilmiştir. 

3- Söz konusu işlemlerle bahsi geçen şirket 100 milyon liralık rant elde etmiştir. Normal şartlarda parselin emsal satışı 1.50 olmasına rağmen, 15 Temmuz 2016 tarih ve 1402 sayılı Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıyla gerçekleştirilen imar planı değişikliği ile oran 2.10'a yükselterek şirkete 100 Milyon TL'lik rant sağlanmıştır. Ortakları FETÖ ile ilişki içerisinde olan şirkete sağlanan bu finansman örgütle mücadeleye engel arz etmiştir.

Tam olarak 15 Temmuz 2016 günü yani hain darbe girişimi gerçekleşmeden saatler önce gerçekleşen bu olayın ardından parsel üzerinde gerçekleşen emsal artırımına itiraz edilmiş ve yapılan itirazda bu artış yapıldığı esnada FETÖ/PDY Terör örgütünün yöneticisi Ömer AKGÜL'ün, kardeşi Mehmet AKGÜL üzerinden şirketin 'gizli' ortağı olduğu vurgulanmıştır. Ayrıca parsel üzerindeki inşaat hakkında yürütmeyi durdurma kararı alınmasına rağmen tekrar emsal artışına gidilmekte ısrar edilmesinin hain terör örgütüyle mücadeleye engel olduğu belirtilmiştir.

Yapılan itirazlar üzerine şüpheli Sinan Aygün'ün FETÖ terör örgütü yöneticisi 'gizli' ortağının ortaya çıkmasıyla birlikte, şüpheli tarafından 3 Kasım 2016 tarihinde Ankara Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na verilen dilekçede Asliye Ticaret Mahkemesinin 27 Ekim 2016 tarihli kararında 'Ortağı Mehmet Akgül'ün Alan İnşaat A.Ş.'den çıkarılması kararının verildiği böylece AKGÜL soyadlı hiç bir kimseyle ortaklığının bulunmadığı, taşınmaz üzerinde yapılacak olan inşaatın tek ortaklı olduğu ve şahsına ait Beştepe Kuleleri A.Ş. tarafından yapılacağını belirtmiştir.

FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ YÖNETİCİSİ MEHMET AKGÜL'ÜN ALAN İNŞAAT A.Ş.'NİN ORTAKLIĞINDAN ÇIKARTILMASI 27.10.2016 TARİHİNDE YANİ DARBE GİRİŞİMİNİN GERÇEKLEŞTİĞİ TARİHTEN 3 AYDAN DAHA FAZLA BİR SÜRE GEÇTİKTEN SONRA GERÇEKLEŞMİŞTİR.

ŞÜPHELİ SİNAN AYGÜN'ÜN 15 TEMMUZ GECESİ YAŞANANLARA RAĞMEN 3 AYDAN FAZLA BİR ZAMAN ZARFINDA HAİN ÖRGÜTÜN YÖNETİCİLERİNDEN BİRİYLE GİZLİ 'ORTAK', YÖNETİCİLERİNDEN BİRİNİN KARDEŞİ İLE İSE AÇIK ORTAK DEVAM ETMESİ KENDİSİNİN DE HAİN ÖRGÜTLE İLİŞKİ İÇERİSİNDE OLDUĞUNU İSPATLAMAKTADIR.

4-DAHASI, SİNAN AYGÜN DÖNEMİN BAŞBAKAN YARDIMCISI YALÇIN AKDOĞAN'IN 05.09.2016 TARİHİNDE, YANİ ÖRGÜT ÜYESİ ORTAĞININ HİSSELERİİN SİNAN AYGÜN'E DEVRİNDEN 2 AY KADAR ÖNCE 'FETÖNÜN ŞİRKET HİSSELERİNİ DEVREDİP GAYRIMENKULLERİNİ KAÇIRDIĞINA VE MEVZUBAHİS ŞİRKET HİSSELERİNE DEVLET TARAFINDAN EL KONULACAĞI BU SEBEPLE DE BU HİSSELERE İLİŞKİN ALIM YAPILMAMASI GEREKTİĞİ'NE DAİR YAPTIĞI AÇIKLAMAYA RAĞMEN FETÖCÜ MEHMET AKGÜL'ÜN HİSSELERİNİ SATIN ALMIŞTIR.

Bu hareketiyle de şüpheli, FETÖ terör örgütünün devletten mal kaçırmasına yardım etmiş, örgüte finansman sağlanmasına destek olmuştur. Basiretli bir iş insanı olan ve siyaseti yakından takip eden Sinan AYGÜN pek tabii ki Yalçın AKDOĞAN'ın açıklamalarından haberdardır. Kalkışma gününden aylar sonra gerçekleşen hisse devri oldukça şaibeli olup SİNAN AYGÜN'ÜN SÖZ KONUSU HİSSELER İÇİN YURT DIŞINDA KAÇAK KONUMDA BULUNAN ŞAHISLARA ÖDEME YAPIP YAPMADIĞI, YAPMADIYSA DEVRİN NASIL GERÇEKLEŞTİĞİ, EĞER YAPTIYSA DA ÖDEMEYİ KİME VE NE ŞEKİLDE YAPTIĞI BELİRSİZDİR.

Şayet ödeme yapıldıysa şu anda o para yurt dışında FETÖ kaynaklarına aktarılmış durumdadır ki bu da açıkça suç teşkil etmektedir. Şayet FETÖ ile gizli ortaklık devam etmekteyse bu durum da şüphelinin halen alçak terör örgütüyle iş birliği içinde olduğunu göstermektedir.

Kaldı ki Yalçın AKDOĞAN'ın 09 Mayıs 2019 Tarihli açıklamalarında da 'Malı, mülkü satıp yurt dışına kaçırmaya, sanki babalarının malıymış gibi veya farklı kişilere devretmeye çalışıyorlar. Bu soruşturma hepsine uzanır. Ticari maksatla bir kişi o şirketi devralırsa bu suça ortak olmaktır. ' ifadelerine yer vermiştir. Bu açıklamalar ışığında da şüphelinin eyleminin açıkça SUÇ teşkil ettiği görülmektedir. Sinan AYGÜN, FETÖ üyesi gizli ortağına ait olan hisseleri devralarak örgütün ticari faaliyetlerinin devamını saplamış, BU SUÇA ORTAK olmuştur'

Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, Sinan Aygün'ün Eskişehir yolu üzerindeki 'Togo Kuleleri' inşaatına ilişkin imar planı değişikliği onaylandı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şubesi, 3 yıl önce söz konusu inşaata ilişkin imar planı değişikliğine karşı 'kamu yararına aykırı olduğu' gerekçesiyle dava açtı. Gökçek'in 2017 yılında istifa etmesi ardından göreve gelen Mustafa Tuna döneminde, inşaatın imar değişikliği mahkeme tarafından iptal edildi. Mansur Yavaş'ın, 31 Mart'ta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden sonra 16 Aralık 2019'da inşaat mühürlendi. Aygün, Mansur Yavaş ve ekibinin, mahkeme kararını bir üst mahkemeye taşımak karşılığında kendisinden 25 milyon TL rüşvet istediğini iddia ederek Yavaş ve 3 belediye meclis üyesi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. 

Sinan Aygün'ün kendisi ile görüşmesinin ardından Mansur Yavaş'la konuştuğunu belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yavaş'ın yapısı gereği, düşüncesi gereği, haksızlıklara karşı çıkan, ranta karşı çıkan bir isim olduğunu söyleyerek, 'Dolayısıyla böyle bir uyuşmazlıkta yapılması gereken, yasanın öngördüğü çerçevede hareket etmesidir. Biz de kendisine onu söyledik: Yasa, hukuk neyi öngörüyorsa gereğini yapın' ifadelerini kullanmıştı.

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener de eski CHP Milletvekili Sinan Aygün hakkında üyelikten kesin çıkarma istemiyle disiplin soruşturması açtıklarını açıklamıştı.