'Meclis'e AKP ve MHP imzasıyla bir kara daha bırakmamasını ümit ederiz'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 'Başkanlık divanının siyasi tarihimize bir kara leke sürmemesini, Meclis'e AKP ve MHP imzasıyla bir kara daha bırakmamasını ümit ederiz. ' dedi.
'Meclis'e AKP ve MHP imzasıyla bir kara daha bırakmamasını ümit ederiz'
2021-04-01 14:04:07   Güncelleme: 2021-04-01 14:04:07    

Özel'in konuşmasından satırbaşları şöyle: 

''Başkanlık Divanı toplantısı var. Sayın Şentop toplantıya başkanlık ediyor. Dün AK Parti ve MHP'nin toplamından muhalefetin sayısı daha fazla olduğunu için bütün görüntülerde açık yer aldığı halde o kararı bozmaya, oylamayı yeniden yaptırmaya ve 1 yıl gündeme alınmayacak bir kanunu yeniden almaya çalışıyor. 

Son derece gergin, kızgın ve sert bir üslupla tahakküm kurmaya çalışıyor. Arkadaşlarımız orada bunun usule aykırı olduğunu ifade ediyorlar. Başkanlık divanının siyasi tarihimize bir kara leke sürmemesini, Meclis'e AKP ve MHP imzasıyla bir kara daha bırakmamasını ümit ederiz. 

Türkiye'nin gündemine şunu getirdiler. 'Biz AK Partiyiz, MHP'yiz. Saray'dan talimatlıyız. Kanun çıksın istiyorsa Saray biz bunu mutlaka geçiririz. Gelir görüşmeleri izlemeyiz, oylamada gelir parmak kaldırırız. Çünkü bizim kalbimizin, vicdanımızın değil parmağımızın değeri var Saray için ama son nokta biz olmasak da kanunu geçiririz. Çünkü Saray'ın arzuhalcisi noktasına gelmiş bir Meclis Başkanı'mız var.' Buna karşı çıkıyoruz. Bazen de gol yersiniz, bazen de kaybedersiniz. Demokrasi hazmetmeyi gerektirir. Bu hazımsızlığı bir kez daha ifşa ve şikayet ediyoruz. 

Bahçeli'nin Kılıçdaroğlu eleştirilerine yanıt

Tamamen kamuoyunu yanıltmaya dair çarptırmalar mevcut. Sayın Genel Başkanımıza özellikle bizim adını ağzımıza almak istemediğimiz terör örgütleri ile irtibatını kes diyor. Sayın Genel Başkanımız bu örgütlerden birinin Artvin Şavşat'ta hedefindeydi sayın Bahçeli. PKK, bize kurşun sıktı. Konvoydaki görevli askerimiz şehit oldu. Biz PKK'nın kurşununu yemişiz. 

Sayın Bahçeli, Meclis kapalıydı. FETÖ'nün hedefinde Meclis yoktu karanlıktı burası. Meclis'i kuran parti olarak gelip Meclis'i açan biziz. Darbenin karşısındayız diyen biziz. O gün biz geldikten sonra buraya gelen milletvekilleriniz bizim o geceki duruşumuza, kararlılığımıza en yakın şahitlerdir. Tutup ta bizi olmadık yerlerle ilişkilendirmekten bir siyasi nema beklemeyiniz. 

Saray'dan yazıyorlar prompterdan okuyorsunuz. Güya sayın genel başkanı itibarsızlaştıracak. Genel başkanımızı Tunceli'den milletvekili yapacakmış. MHP'nin Tunceli'den milletvekili çıkarmasının adayının Kemal Kılıçdaroğlu'na bağlı olmasını kavramış olması güzel. Ancak o durumda mümkün. Bir ütopya tarif ediyorsa. MHP, Tunceli'den nasıl milletvekili çıkarır ancak öyle. Doğru sayın Bahçeli iyi anlaşmışsınız. 

İtibarsızlaştırmaya çalıştığınız kişinin size son yaptığı teklif 7 Haziran'da, 'Biz sizi dışardan destekleyelim siz başbakan olun'. Çünkü 7 Haziran öncesi bütün AKP'lileri 3 tur suda yıkamak için Haliç'e Türkiye'nin tüm deterjanları ile beraber bir batırıp çıkarıyordunuz siz. Yeminler ediyordunuz hesap sormazsam, yargılamazsam namerdim diye. Bu teklifi bile reddettiniz. Yeter ki seçim olsun diye.

7 Haziran'da AK Parti hükümet kuramazken, ona 1 Kasım seçimi işaret eden ve onu tekrar iktidara taşıyan Devlet Bahçeli'dir. AK Parti artık tek başına seçim kazanacak duruma gelmişken 24 Haziran'da baskın seçim yapıp onu tek adam rejimi ile ülkenin başına oturtan Devlet Bahçeli'dir. 

Erken seçim talebi Kars'ta, Çankırı'da, Iğdır'da var da bir Osmaniye'ye gidip esnafa sorun. Esnafın gündeminde tek soru var. Erken seçim ne zaman? Erken seçimin tarihini tüm Türkiye merak ediyorken bunu dile getirmek olarak görüyoruz. Yetki siz de, Saray isterse yapar. Dünden hazırız. Yapmazsanız, yapıldığı gün kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız.''

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü