Meksika'da polis gözaltına aldığı kadının boynunu kırdı

Meksika'nın EL Salvador kentinde bir polis memurunun sığınmacı bir kadını gözaltına alırken şiddet uygulayıp boynunu kırdığı görüntüler ülke gündeminde büyük yankı uyandırdı. Cinayeti işleyen dört polis memuru hakkında cinayet soruşturması başlatıldığı öğrenildi.
Meksika'da polis gözaltına aldığı kadının boynunu kırdı
2021-03-30 16:30:45   Güncelleme: 2021-03-30 16:30:45     Hürriyet

Geçtiğimiz Cumartesi günü Meksika'nın El Salvador kentinde mülteci olarak yaşayan Victoria Esperanza Salazar Arriaza adlı kadın polis memurları tarafından gözaltına alınırken orantısız şiddete maruz kalarak hayatını kaybetti.

Olaya dair sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, bir polis memurunun Arriaza'nın sırtına bastığı görülürken, memurların kadının bedenini sürükledikleri anlar yer alıyor.

Pazartesi öğleden sonra hayatını kaybeden Arriaza'nın ölüm nedeninin boyun ve omurgasında zedelenmeye bağlı olduğu açıklandı.

Ülke gündemini sarsan cinayetle ilgili açıklama yapan Tulum belediye başkanı Victor Mas Tah şehrin polis şefinin görevinden alındığını açıkladı.

BAŞKAN ÜZÜNTÜSÜNÜ PAYLAŞTI

Meksika Devlet Başkanı Obrador, bugün cinsiyet eşitliği forumunda yaptığı konuşmada, 'Ariazza acımasızca muamele gördü ve öldürüldü. Bu durum bizi üzüntüye ve acıya boğdu. Bu durumdan utanç duyduk. Arriaza'nın akrabalarına, Salvadorlu ve Meksikalı kadınlara, dünya kadınlarına, herkese, erkeklere ve kadınlara, sorumluların cezalandırılacağını söylemek istiyorum' ifadelerini kullandı.

Victoria Esperanza Salazar Arriaza'nın polis şiddetiyle öldürülmesinin ardından yüzlerce kadın El Salvador sokaklarında toplanarak yaşanan olaya tepki gösterdi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü