Microsoft, Internet Explorer'ı kaldıracağı tarihi açıkladı

Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre tarayıcı, 2021 yılında destek almayı kesecek.
Microsoft, Internet Explorer'ı kaldıracağı tarihi açıkladı
2020-08-18 12:30:33   Güncelleme: 2020-08-18 12:30:33    

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, bu yılın başlarında Chromium tabanlı internet tarayıcısı Edge'i kullanıcıların hizmetine sundu. Webtekno'nun haberine göre, bu gelişme, Microsoft için devrim niteliğindeydi çünkü şirket, daha önce piyasaya sürdüğü 'Internet Explorer' ve 'Edge'den pek de memnun değildi. Zaten o tarayıcılar Chromium tabanında da değildi. Üstelik Chromium Edge, kullanıcılar tarafından da benimsendi. Zira tarayıcı şu sıralar, dünyanın en popüler ikinci internet tarayıcısı konumunda.

Microsoft tarafından yapılan son açıklamalar, şirketin internet tarayıcısı konusunda yeni bir adım daha atacağını gösteriyor. Microsoft'un atacağı bu adım, eski internet tarayıcılarının fişini çekmek olacak. Microsoft Blog'da yer alan bir paylaşıma göre şirket hem Internet Explorer hem de Edge'in fişini çekerek bu tarayıcıları tarihe gömecek. Peki Microsoft, bu konuda nasıl bir yol haritası oluşturdu?

Microsoft tarafından yapılan açıklamalara göre Internet Explorer 11, takvimler 17 Ağustos 2021'i gösterdiğinde Microsoft'un OneDrive, Outlook, Office 365 gibi bazı hizmetlerinde kullanılamaz olacak. Ayrıca Microsoft'un Teams isimli hizmetinde ise kullanıcılar, bu kadar beklemeyecekler. Microsoft Teams'teki Internet Explorer 11 desteği, 30 Kasım 2020'de kaldırılacak.