Millenicom internet hizmeti adı altında müşterisini böyle dolandırdı

9589251 numaralı abone yaptığı açıklamada Millenicom'un nakil yapmaması halinde kullanılmayan interneti dondurabilme imkanının da bulunduğunu ama buna rağmen aboneliği komple silmeyi teklif ettiği ve teklif etmesine rağmen aboneliği sonlandırmadığı, sonra da aboneyi bürokratik işlemlere maruz bırakarak hırsızlığa yasal kılıflar uydurduğunu belirtti.
Millenicom internet hizmeti adı altında müşterisini böyle dolandırdı
2019-06-13 15:19:43   Güncelleme: 2019-11-13 16:44:57    

Daha önceleri aldığı tazminat cezaları ve aldatıcı sözleşmeler ile gündeme gelen Millenicom taşındığı için nakil yapmasını isteyen 9589251 numaralı müşterisini dolandırdı.

Taşındığı için nakil yapılmasını isteyen müşteriye bulunduğu bölgede port olmadığı bu nedenle abonelik işlemlerinin sonlandırılabileceği bilgisi verildi. Müşteri de firmaya kendisine ya internet hizmetinin sağlanmasını ya da ortada bir hizmet olmadığı için aboneliğinin sonlandırılmasını istediğini söyledi

MİLLENİCOM ABONELİĞİ SONLANDIRMADI, KULLANILMAYAN İNTERNETE FATURA GÖNDERMEYE DEVAM ETTİ

Millenicom internet hizmeti vermediği aboneye fatura göndermeye devam ederken telefon ve mesaj ile de abonenin borcu varmış gibi taciz etti.

ABONE BİMER ÜZERİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Bimer üzerinden Millenicom'dan şikayetçi olan abone Millenicom tarafından dolandırıldığını ve taciz edildiğini belirtti. Millenicom aboneden taşındığına dair ikametgah istediğini bu nedenle fatura göndermeye devam ettiğini belirtti.

HIRSIZLIĞA YASAL KILIF

Abone yaptığı açıklamada Millenicom'un nakil yapmaması halinde kullanılmayan interneti dondurabilme imkanın da bulunduğunu ama buna rağmen aboneliği komple silmeyi teklif ettiği ama teklif etmesine rağmen aboneliği sonlandırmadığı, sonra da aboneyi bürokratik işlemlere maruz bırakarak hırsızlığa yasal kılıflar uydurulduğunu belirtti.

HANGİ İNSAN YENİ EVİNE YANINDA İKAMETGAHLA TAŞINIYOR?

Abone sözlerine şu şekilde devam eti; Normal her insan önce taşınır, düzenini kurar, ardından ikametgah vb. işlemlerini halleder. Adres değişikliği yaptığım gün yeni adresime geçtim. İşim gereği internet herşeyden öncelikli olduğu bu firmadan nakil istedim.

Bimer şikayetime benden ikametgah istedikleri yönünde yanıt verdiler. Ben ikametgahımı alıp yeni adresime taşıyana kadar geçen sürede kullanmadığım internete de ücret ödemek zorunda değilim, bu süre ister 1 saat olsun, ister 15 dakika olsun. Yapılan bu keyfi uygulamanın tek bir açıklaması var, bunun adı; dolandırıcılığa yasal kılıf uydurmaktır, insanların boşluğundan faydalanmaktır.

iNSANLAR EVİNİ TAŞIRKEN NE YAPMASI GEREKTİĞİNİ MİLLENİCOM'DAN MI ÖĞRENECEK?

Abone şu sözlerle devam etti; Millenicom, hukuk sistemini belirleyen bir bakanlık değil, internet hizmeti verdiğini iddia eden bir şirket ama yaptığım görüşmede evi nasıl taşımam, hangi evraklarla yeni evime geçmem konusunda kendisini yetkili merci sanan tuhaf çalışanları bünyesinde barındırıyor. İnternet hizmetini sağlayamadığı gibi, insanların ne şekilde hareket etmesi gerektiği konusunda da küstahlık yapıyor. Olmayan borcum için telefonla arayarak rahatsız ediyor, mesaj göndererek taciz ediyor. Bunların tamamı yasadışıdır, suçtur.  Ne Millenicom ne de herhangi bir avukat hiçkimseyi mesaj ile ya da arayarak rahatsız etme hakkına sahip değil.

Abone, Millenicom'a asla ödeme yapmayacağını, bu firma tarafından dolandırıldığını tüm platformlarda söyleyeceğini belirterek, yetkilileri bu tarz sahtekarlıklara karşı önlem almaya çağırdı. Hiç kimseye ikametgahını vermek zorunda olmadığını belirten abone, internet hizmetini sağlayamayan, üzerine düşeni yerine getirmeyen ama yine de para peşinde olan bu tarz dolandırıcı şirketlere karşı önlem alınması gerektiğini söyledi.