Netflix Türkiye'den sansür açıklaması

Netflix Türkiye tarafından 'El Camino: A Breaking Bad Movie' filminin fragmanında yapılan değişikliğe dair açıklama yapıldı. Açıklamada, 'ufak değişikliklerin' fragmanlarla sınırlı olduğu kaydedildi ve 'Üyelerimiz söz konusu içeriği 11 Ekim 2019 itibaren herhangi bir kesinti veya değişiklik olmaksızın izleyebilecek' dendi.
Netflix Türkiye'den sansür açıklaması
2019-09-24 07:39:13   Güncelleme: 2019-09-24 07:39:13    

Web Tekno'dan Eray Kalelioğlu'nun haberine göre, 'El Camino: A Breaking Bad Movie' isimli film için tanıtım fragmanı hazırlayan Netflix, filmin Türkiye için oluşturulan fragmanında ilk sansürü uyguladı. 

 

Netflix'in Breaking Bad'in devamı niteliğinde olan film için hazırlanan fragmanların birinde 26. saniyede arabaya binen karakterin elinde sigara görülürken, Türkiye için hazırlanan da ise görülmüyor. 

Yaklaşık iki ay önce Resmi Gazete'de yayımlanan bir yönetmelikle RTÜK'e, çevrimiçi dizi ve film platformlarını denetleme yetkisi getirildi. Bu yönetmelik kapsamında RTÜK'e, çevrimiçi dizi ve film platformlarında yer alan içeriklere müdahale hakkı tanındı. Ayrıca yönetmelik kapsamında çevrimiçi dizi ve film platformlarına RTÜK'ten lisans alma zorunluluğu da getirildi.

 

Söz konusu yönetmelik 1 Eylül itibarıyla yürürlüğe girdi.

NETFLİX TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA: 'HASSAS OLABİLECEK GÖRÜNTÜLERDE UFAK DEĞİŞİKLİKLER GERÇEKLEŞTİREBİLİYORUZ'

Netflix Türkiye ise konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada 'Tanıtım amaçlı fragmanların hassas olabilecek görüntüler içermesi durumunda, pek çok ülkede ilgili fragmanlar üzerinde ufak değişiklikler gerçekleştirebiliyoruz' dedi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

'Bunun amacı, söz konusu içeriği izlemeyi seçmediği halde ailesiyle birlikte Netflix’e gelecek yapımları gözden geçiren üyelerimizin beklentilerini en iyi şekilde karşılamak ve onların hassasiyetine saygı göstermek. Ancak bu yalnızca tanıtım amaçlı çalışmalarımızda başvurduğumuz bir yöntem. Üyelerimiz söz konusu içeriği 11 Ekim 2019 itibaren herhangi bir kesinti veya değişiklik olmaksızın izleyebilecek.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü