Nilhan Osmanoğlu: Devlet okulunda okumamızın imkanı yoktu, özel okula gitmek zorunda kaldık

Sultan II. Abdülhamid 5'inci kuşaktan torunu olan Nilhan Osmanoğlu, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde konuşma yaptı.
Nilhan Osmanoğlu: Devlet okulunda okumamızın imkanı yoktu, özel okula gitmek zorunda kaldık
2018-03-20 08:02:27   Güncelleme: 2018-03-20 08:02:27    

Nilhan Osmanoğlu, ''Devlet okulunda okumamızın imkanı bile yoktu. Oradaki hocaların psikolojik baskıları yüzünden özel okula gitmek zorunda kaldık' dedi.

İHA'nın haberine göre, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin Kültür ve Kongre Merkezinde ‘Sultan Abdulhamid'siz 100 Yıl ve Çanakkale’ isimli söyleşiye konuşmacı olarak katılan Sultan Abdulhamid Han’ın 5'inci kuşaktan torunu Nihal Osmanoğlu çocukluk ve üniversite yıllarında soyunu saklamak zorunda kaldığını söyledi.

'Osman soyadını almamıza müsaade edilmedi' diyen Osmanoğlu, '1974 yılında genel af sonrasında hanedanlığın buraya gelişi söz konusu oldu. Ama buraya gelişten sonra vatandaşlık hakkı verilmedi. Yani uzun yıllar sonra vatandaşlık hakkı alındı. Turist gibi 3 ayda bir Ankara’ya gidip kağıt imzalamak zorunda kaldık. Ailemiz buradaki memurların edepsizliklerini gördü. Müslüman mısınız gibi sorularla karşılaşıldı. Yurt dışındaki haneden mensupları Osman soy adını kullanırlar. Bu sadece aileye ait bir soy isimdir. Ama buraya geldiğimizde Osmanoğlu soy ismini bir çok insanda görebilirsiniz. Ama bu soyadı alınmamıza müsaade edilmedi. Bugünleri gördüğümüz için Allah’a şükür diyoruz' diye konuştu.

 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü