Ankara Üniversite öğrencisi Y.O., 21 Ekim’i 22 Ekim’e bağlayan gece İstanbul’dan Ankara’ya giden Nilüfer Turizm’in otobüsüne bindi. Nilüfer Turizm’in muavini M.B., Y.O.’ya cinsel saldırıda bulundu. Y.O.’nin tepki göstermesi üzerine de şiddet uyguladı. Y.O. şikayetçi oldu.

Cinsel saldırı sonrası Nilüfer Turizm’in müşteri hizmetlerini arayıp cinsel saldırıyı anlatırken, muavin kendisine saldırdığını aktaran Y.O. 'Muavin beni öyle hırpaladı ki telefon elimden düştü, tüm bu sesler de o görüşmeyle kayıt altına alındı. Telefonu tekrar elime aldığımda karşı taraftan ‘İyi misiniz?’ diye soruyorlardı' dedi. 

 

Y.O., yaşadıklarını bianet’ten Evrim Kepenek'e anlattı:

'Esenler’den otobüse bindim. Benim oturduğum 32 No’lu koltuktaki şarj yeri çalışmıyordu. Muavin bana ‘En arka dörtlü koltuğa gelin burası yol boyu boş’ dedi. Ben de o koltuğa geçtim. Yüzüm cama dönük şekilde uyuya kalmışım. Bir ara göğsüme bir temas hissettim sürekli olarak. Hırkamın yakası düşüyor sanıp onu düzeltiyordum. Sonra ne olduğunu anladım, uyandığımda bütün ışıklar kapalıydı.

'Kendini, 'benim sevgilim var' diye savundu'

'Arkamı döndüğümde muavin hemen diğer koltuğa geçip uyuyor gibi yaptı. Ben onu yumruklamaya başladım ve bağırdım. Herkes uyuyordu. En yakınımdaki kişi, üç koltuk ötede oturuyordu. ‘Beni taciz etti, cinsel saldırıda bulundu’ dedim. Otobüs şoförünün yanına gittim. Önce yavaşladı, duruyor gibi yaptı. Sonra durmadı. Muavin de arkada ‘Benim sevgilim’ var diye kendini savundu.

'Ben de Nilüfer Turizm’in müşteri hizmetlerini aradım. Durumu anlatırken muavin birden geldi bana saldırdı. Yolcular ise ben fiziksel olarak şiddet görene kadar sesini çıkarmadı.'

 

'Muavin araçtan inmedi'

'Muavin beni taciz etmediğini, üç dört kez dokunduğunu söyledi. ‘Sen salak mısın ilk seferde uyarsaydın’ diye tepki gösterdi.

'Dudullu’ya gelince hepimiz araçtan indik. Erkekler indi, herkes muavini dinliyordu, kadınlar da araçtaydı. Kimse beni dinlemiyordu. Oraya Nilüfer Turizm’in temsilcisi geldi ama o da beni dinlemedi. Ben bu muavin araçtan inmezse binmeyeceğim dedim. Ama muavini araçtan indirmediler. Polisler de ‘Ankara’da suç duyurusu yapın’ dedi. Ben de Ankara’ya yakın bir yerde polisi aradım. Ankara Otogarı'na geldiğimizde polis zaten bizi bekliyordu. Çiftlik Şehit Tugay Can Kızılırmak Polis Merkezi'nden gelmişlerdi. Yaşananları anlattım. İfademi aldılar.'

Y.O., muavin M.B.’nin saldırısına dair de darp raporu aldı. Rapor da şikayet dosyasına eklendi.