Nurgül Yeşilçay'a 2 yıla kadar hapis isteniyor!

Nurgül Yeşilçay'a Erkan Petekkaya'ya cep telefonu mesajlarıyla 'hakaret' ettiği gerekçesiyle iddianame hazırlandı...
Nurgül Yeşilçay'a 2 yıla kadar hapis isteniyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Nurgül Yeşilçay'ın, Erkan Petekkaya'ya cep telefonu mesajlarıyla "hakaret" ettiği iddiasıyla 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar'ın hazırladığı iddianamede, Erkan Petekkaya'nın, Nurgül Yeşilçay'ın bir gazeteye verdiği röportajda ve cep telefonuna attığı mesajlarda kendisine hakaret ettiğini iddiasıyla şikayetçi olduğu anlatıldı.

Nurgül Yeşilçay yaptığı savunmada  "Dosyadaki telefon mesajlarını Petekkaya'nın setteyaptığı davranışları nedeniyle attım. 'Erkekliğini kadınlığım üzerinden taçlandırmazsın' sözünü bana söylediği beyanlar dolayısıyla söyledim. Yazdığım mesajlar bana yapılan davranışların karşılığıdır. Hadsiz birine ancak bu şekilde cevap verebilirim. Ben kendimi savunmak zorunda kaldım. Aslında hakarete uğrayan benim. Benim hakaret kastım yoktur.” ifadelerine yer verildi.

İddinamede gazete röportajında sarf ettiği sözlerin basın özgürlüğü kapsamında değerlendirildiği belirtilerek, Yeşilçay'ın attığı cep telefonu mesajlarında ise "hakaret" suçunu işlediği aktarıldı. İddianamede, Nurgül Yeşilçay'ın "hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor. İddianame Bakırköy 44. Asliye Ceza Mahkemesinde değerlendirme aşamasında bulunuyor.

Vehaber Menu