Öcalan bitti demeden süreç bitmez!

Pervin Buldan, 'Bu süreci 5 yıl önce Sayın Öcalan devlet heyetiyle görüşerek başlattı. Sayın Öcalan bu süreç bitmiştir demeden bitmez' dedi.
Öcalan bitti demeden süreç bitmez!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

DİHA'nın haberine göre Bülent Arınç'ın "Çözüm sürecini biz başlattık biz bitirdik" sözlerine rağmen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'da iki gün önce yaptığı ziyaret sırasında,
"Çözüm sürecinde geri adım yok" açıklamaları yapmıştı.

Arınç'ın sözlerine tepki İmralı Heyeti'nden geldi. Arınç'ın gerçeği ifade etmediğini ve çözüm sürecini başlatan kişinin PKK Lideri Abdullah Öcalan olduğunu belirten İmralı Heyeti üyesi Pervin Buldan, "Çözüm sürecini başlatan Sayın Öcalan'dır. Sayın Öcalan, 5 yıl önce devlet heyetiyle görüşerek bu süreci başlattı. AKP ile görüşerek başlatmadı" şeklinde konuştu. "Bu süreç AKP olsa da olmasa da devletle Sayın Öcalan arasında sürecektir" diyen Buldan, "AKP iktidar olduğu için sadece bunun gereklerini yerine getirmekle mükelleftir. Sayın Öcalan bu süreç bitmiştir demeden bu süreç bitmez. Süreç şuan donma noktasındadır ama bitmiş değildir" dedi. Buldan, AKP'nin süreci gündeminden çıkardığını belirterek, "Bu AKP'nin süreçte oynadığı olumsuz bir roldür" dedi.