ODTÜ öğrencisi eşcinsel kadın intihar etti!

ODTÜ öğrencisi eşcinsel kadın intihar etti!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

ODTÜ Makine Mühendisliği öğrencisi eşcinsel bir kadın olan N.B. ailesinin ve sosyal çevresinin baskılarına dayanamayarak canına kıydı. 

Dün sabah saatlerinde canına kıyan N.B.'nin ardından bir açıklama yayınlayan 7 Renk Mersin LGBT grubu, N.B.'nin intiharının aslında bir cinayet olduğunu savundu. 

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Yine bir cinayet gözümüzün önünde işlendi çabaladık ama engel olamadık. Cinsel yöneliminden dolayı yaşadığı aile baskısı ve tehditlerinden kurtulmak için Almanya'ya üniversite eğitimi için giden arkadaşımız dün sabah hayatına son verdi. Bu bir intihar değil toplumsal bir cinayettir ve faili bellidir. Bu bir suç duyurusudur ama aynı karanlığı üreten devlet mekanizmalarına değil insanlığın vicdanınadır. Arkadaşımız da, artık bu karanlığın körelttiği vicdandan umudunu kestiği için intihar etti, umut olamadık, ışık olamadık. Ailesi tarafından okumaya giden ama başaramayıp bunalıma girip intihar eden biri olarak yansıtılıp sessiz sedasız gömülecek. Arkadaşımız Boğaziçi Üniversitesi İşletme mezunu, ODTÜ Makina Mühendisliği öğrencisi idi. Kendini sokak hayvanlarına adamış bir insandı. Arkadaşımızın katilleri, katil olduğunun farkında bile olmadan yaşayıp ölecek. Ve biz böyle sessiz kaldıkça, çoğalamadıkça, her gün cinayetler işlenecek. Duyuralım ses olalım, arkadaşımızın ölümü intihar değil cinayettir."

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü