'Ölüyor bu bebekler! Ne bekliyorsunuz, kaldırın şu kriterleri!'

SMA Tip 1 hastası Ayaz bebeğin vefat ettiğini öğrenen oyuncu Hazal Kaya, sosyal medya hesabından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çağrı yaptı.
'Ölüyor bu bebekler! Ne bekliyorsunuz, kaldırın şu kriterleri!'
2021-03-07 15:15:15   Güncelleme: 2021-03-07 15:15:15    

Oyuncu Hazal Kaya, SMA Tip 1 hastası Ayaz bebeğin vefat etmesinin ardından sosyal medyadan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya tepki gösterdi. Kaya, 'Ölüyor bu bebekler! Ne bekliyorsunuz, kaldırın şu kriterleri!' ifadelerini kullandı. 

SMA Tip 1 hastası Ayaz bebek, belirlenen kriterlere uymadığı için ücretsiz verileceği açıklanan ilaçları alamadı. Tedavisi yetersiz kalan Ayaz bebek, vefat etti. SMA hastası bebeklerin tedavisi için sosyal medya hesaplarından sık sık paylaşım yapan Hazal Kaya, dün bir Twitter kullanıcısının SMA Tip 1 hastası Ayaz bebeğin vefat ettiğini duyurması üzerine sosyal medya hesabından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı etiketleyerek bir paylaşım yaptı. 

Kaya paylaşımında, 'Ücretsiz sağladığınızı söylediğiniz ilaçları bebekleri testlere sokarak, kriterlere tabii tutarak sağlıyorsunuz. İlacı alamayan bebekler ölüyor... Ölüyor bu bebekler! Ne bekliyorsunuz, kaldırın şu kriterleri' dedi.

Vehaber Menu