'Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer' paylaşımı yapan müdür açığa alındı

İzmir Karaburun’da 5 yıldır İlköğretim Okulu Müdürlüğü yapan Şahin Özdemir’in 'Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralık' sözünü sosyal medyada paylaşması büyük tepki gördü.
'Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer' paylaşımı yapan müdür açığa alındı
2019-10-02 18:48:03   Güncelleme: 2019-10-02 18:48:03    

Paylaşım sonrasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı inceleme kapsamında müfettiş görevlendirilirken, söz konusu okul müdürünün de açığa alındığı belirtildi.

 

Karaburun İlçesi’nde 5 ylıdır ilköğretim müdürlüğü görevini sürdüren Şahin Özdemir, sosyal medya hesabından, 'Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralık' ifadelerinin yer aldığı fotoğrafı kullandı. Alınan bilgiye göre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karaburun'da görev yapan bir ilkokulun müdürünün, sosyal medyadaki paylaşımları üzerine inceleme başlattı.

İnceleme kapsamında müfettiş görevlendirilirken, söz konusu okul müdürünün de açığa alındığı belirtildi.

Paylaşım ardından, CHP ve AKP’li meclis üyeleriyle kadınlar tepki gösterdi. İlçenin Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’da paylaşıma tepki gösterdi ve kadın kaymakamı ve ilçe milli eğitim müdürünü arayarak tepkisini dile getirdi. Tepkiler üzerine müdür, hesabından fotoğrafı kaldırdı.

Cumhuriyet’e konuşan ilçenin kadın Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’da müdürün ilçeyi terketmesi gerektiğini söyledi. Başkan Girgin, ' Bunu paylaşan bir ilkokulun müdürü. Biz bu kişiye çocuklarımızı emanet ediyoruz. CHP ve AKP’lilerde tepki gösterdi. Bu nasıl bir kirli düşünce.

 

Buna sebebiyet verenler utansın!. Biz çocuklarımızı böyle örümcek kafalılara teslim ediyoruz. Düşünün ilçenin kaymakamı, belediye başkanı ve dört muhtarı kadın. Sokakta bu kişiye elimizi uzatıyoruz' diyerek, suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Başkan Girgin, müdürün öğretmen olan eşinin daha öncede, çocukları cinlerle tehdit ettiği için kısa süre görevden uzaklaştırıldığını belirtti.

DAĞ'DAN TEPKİ: EĞİTİME HİÇBİR KATKISI OLAMAZ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da okul müdürüne tepki göstererek, konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Dağ, sosyal medyadan yaptığı açıklamada; 'Karababurun'da gerçekleşen ve basına yansıyan okul müdürü ile ilgili yaşanan hadisenin takipçisi olacağız. Bu kişinin geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimine sunacağı hiçbir katkı yoktur. Bu şahıs hakkında soruşturma başlatılmış ve kendisi açığa alınmıştır' ifadelerini kullandı.

Vehaber Menu