ÖSYM Başkanı Aygün: Sınavda maske çıkarılabilecek

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, hafta sonu yapılacak YKS’ye ilişkin açıklamalarda bulundu.
ÖSYM Başkanı Aygün: Sınavda maske çıkarılabilecek
2020-06-24 16:37:35   Güncelleme: 2020-06-24 16:37:35    

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 27-28 Haziran'da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili twitter hesabından açıklama yaptı. Aygün, sınava girmeye hazırlanan adayları sınavda uygulanacak koronavirüs önlemleri konusunda uyardı. 
 
AYRI SALONLARDA SINAVA GİRECEK
 
Aygün, korona teşhisi konulmuş adayların ayrı salonlarda sınava alınacağını belirterek şu bilgileri aktardı: 'Kovid-19 durumu olan adaylar tüm sınav merkezlerinde hazırlanan yedek binalarda ayrı salonlarda sınava alınacak. Kovid-19 tanısı konulmuş adaylar, tedavisi tamamlanıp karantina sürecinde olan adaylar, Kovid-19 vakası ile teması olup karantina sürecinde olan adaylar ve Kovid-19 şüphesi olan adayların sınavdan önce bu durumlarını ÖSYM Başkanlığına iletmeleri gerekmektedir. Bu durumdaki adaylar yedek sınav binalarında ayrı salonlara atanacak, yeni atandıkları bu binalarda ayrı salonlarda sınava girecekler, ilk atandıkları sınav binasına gitmeyecekler.'
 
SINAVDA MASKE ÇIKARİLABİLECEK
 
Sınavın yapılacağı binaların sınavdan önce detaylı olarak temizleneceği ve dezenfekte edileceğini vurgulayan Aygün, 'Bilim Kurulu'nun önerisi doğrultusunda adaylar sınav salonuna geçip sırasına oturduktan sonra isterlerse sınav süresince maskelerini çıkarabilecek. Ancak görevliler maskelerini çıkarmayacaklar. Sınav görevlilerimiz lateks eldiven kullanacaktır' diye belirtti.
 
Okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için alınacak önlemler konusunda bilgi veren Aygün, 'Bina önlerinde yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için sınava en fazla bir yakınınızla geliniz. Sınav binalarının bahçelerine adaylar ve görevliler dışında hiç kimse alınmayacaktır' uyarısında bulundu.Adayların kendi maskeleri, siperlikleri ve el dezenfektanlarıyla sınava girmesine izin verileceğini aktaran Aygün, adaylara maske ve el dezenfektanı dağıtılacağını belirtti.
 

Vehaber Menu