Polisler sigara yasağına uymuyor

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı talimatta mesai saatleri içerisinde polislerden sigara içmemeleri istenmişti. Kanuna aykırı davranan meslek personeline cezai ve disiplin işlemleri uygulanacaktı ancak öyle olmadı.
Polisler sigara yasağına uymuyor
2019-12-05 18:27:08   Güncelleme: 2019-12-09 07:25:36    

İstanbul'un Avcılar ilçesinde yaptığı bir haber nedeniyle Bakırköy Savcılığı'na ifade veren gazeteci bir süre Avcılar Karakolu'nda bekleme yaptı, bu esnada tüm odalarda polislerin sigara içtiğini Avcılar Karakolu'nun duman altı olduğunu açıkladı.

POLİS BACAK BACAK ÜSTÜNE ATAN BİR ÇOCUĞU AZARLADI

Gazetecinin karakolda tanıklık ettiği diğer bir olay da bir çocuğun bacak bacak üstüne attığı için polis tarafından azarlanması. Kanunda 'Karakolda bacak bacak üstüne atmak' diye bir yasak olmadığına dikkat çeken gazeteci, polislerin  görevini kötüye kullandığını ve kendilerine verilen yetkiyi aşarak kanun yarattıklarını açıkladı.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN TALİMATI VAR

Talimata göre; polislere tütün ürünlerinin tüketimi konusunda kurallara uymaları için eğitim verilecek, kanunun ilgili hükümleri personele tebliğ edilecek, görev saatleri için polislerin tütün ürünlerini tüketmemesi istenecek, kanuna aykırı davranan meslek personeline cezai ve disiplin işlemleri uygulanacak.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü