Polisten saldırıya uğrayan trans kadına: Şikayetçi olursan iş uzar!

'Ne yaparsan kendine yaparsın'
Polisten saldırıya uğrayan trans kadına: Şikayetçi olursan iş uzar!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Gaziantep'te önce sözlü tacize maruz kalan trans kadın M. daha sonra üç saldırgan tarafından tekmelenip darp edildi. Polis, trans kadına “Şikayetçi olursan iş uzar” dedi.

Pembe Hayat'ın haberine göre, olay 23 Ekim Pazar günü yaşandı. M. adlı trans kadın, Gaziantep’te transfobik bir saldırıya maruz kaldı. Kent merkezindeki Yeşilsu Meydanı’ndan geçen trans kadın M., ülkücü olduklarını belirttiği üç kişinin transfobik tacizine maruz kaldı. Ertesi gün saat 18 sularında yine aynı bölgeden geçen trans kadın M., tekrar aynı üç erkeğin transfobik sözlü tacizine maruz kaldı. Trans kadın M.'nin yanıt vermesi üzerine tacizciler, yere düşürdükleri M.’yi tekmeledi, saçından tutup yerde sürükledi, kafasını ağaca vurdu.

Ambulansla hastaneye kaldırılan M., daha sonra ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Trans kadın M. saldırganlardan şikayetçi olmak isteyince polis memurları M.’yi şikayetçi olmaması konusunda iknaya çalıştı. Polis, “Şikayetçi olursan işin uzar. Onlara hiçbir şey olmaz. Ne yaparsan kendine yaparsın” dedi. M., ne olursa olsun saldırganların cezasını çekmesi gerektiğini belirterek şikayetinde ısrar etti.

Vehaber Menu