Reza Zarrab’ın kuryesi: 'Korkma, Türk yetkililer de işin içinde' dedi

ABD’de bir haber sitesi Reza Zarrab ve onun kuryesi Adem Karahan’ın milyonlarla çekilmiş fotoğraflarını paylaşarak, 'Karahan konuştu' yazdı. A Haber ise haberi yapan sitenin FETÖ tarafından fonlandığını belirtti.
Reza Zarrab’ın kuryesi: 'Korkma, Türk yetkililer de işin içinde' dedi
2020-09-21 19:09:04   Güncelleme: 2020-09-21 19:12:29    

ABD’de yayın yapan courthousenews.com adlı haber sitesi, Reza Zarrab’ın kuryeliğini yapan Adem Karahan’la ilgili bir haber yayınladı. Adem Karahan’ın Zarrab adına çantalarda para ve altın taşıdığını, daha sonra bu işin büyüdüğünü, ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarının bu şekilde delindiğini vurgulayan haber sitesi Adem Karahan’ın kendilerine konuştuğunu yazdı. Adem Karahan, Reza Zarrab’ın kendisine korkacak hiçbir şey olmadığını söylediğini vurgulayarak, 'Hükümet de bu işin içinde' dediğini belirtti. Karahan, 'İnanmadığımı görünce, Zarrab, ‘Yakında görürsün’ dedi' diye konuştu.

A HABER: AKIN İPEK TARAFINDAN FONLANAN TELE-1 MANŞETE TAŞIDI

Olayı Türkiye'ye yönelik operasyon olarak duyuran A Haber ise Takvim Gazetesi'ne dayandırdığı haberde olayı 'CHP yanlısı medya, FETÖ'nün tetikçiliğini üstlenmeye devam ediyor. ABD'de FETÖ ile ilişkili olduğu bilinen bir haber sitesi, Halkbank ile ilgili asılsız bir habere imza attı. Belgesiz ve kanıtsız iddiaların yer aldığı haberi, firari FETÖ'cü Akın İpek'in fonladığı Tele-1 anında manşetine taşıdı.' şeklinde duyurdu.

courthousenews.com isimli sitede yer alan iddialar şu şekilde devam etti;

Zarrab’ın da Halkbank aracılığıyla yürütülen operasyonu itiraf ettiğine dikkat çeken site, Türkiye’nin en önde gelen yöneticilerinin işin içinde olduğunu yazdı. Zarrab’ın 30 yaşına gelmeden büyük servet yaptığına değinilen haberde 2010-2015 arası en az 20 milyar dolar para transfer ettiği belirtiliyor. Adem Karahan ise Zarrab’ın yüzde 8’le çalıştığını, bunun yüzde 4 Zarrab’a, yüzde 4 Türkiye’deki politikacılara şeklinde dağıtıldığını açıkladı. Karahan’a göre, Zarrab on milyonlarca doları tek bir politikacıya vermişti. Haberde, tüm bunlar ifade edildikten hemen sonra Tayyip Erdoğan’ın Zarrab’la ilgili şahsen devreye girdiği ve Trump’tan Zarrab’ın bırakılmasını rica ettiği vurgulandı. Haberde Halkbank eski genel müdürü Hakan Atilla’nın rolüne değinilirken, Adem Karahan’ın sürecin ancak bir kısmına vakıf olduğuna dikkat çekildi. Aynı ekibin pek çok kaçakçılık işine de el attığı ayrıca vurgulandı.

A HABER'DE İSE ŞU DETAYLAR YER ALDI;

ABD'de darbeci FETÖ ile yakınlığıyla bilinen bir haber sitesi, 'Reza Zarrab ve onun kuryesi olduğu iddia edilen Adem Karahan'ın fotoğraflarını paylaşarak, 'Karahan konuştu' başlığıyla haber yayınladı.

İddiaya göre sözde kurye Adem Karahan, Reza Zarrab'ın kendisine 'korkacak hiçbir şey olmadığını' söylediğini vurgulayarak, 'Hükümet de bu işin içinde' dediğini belirtti.

İftira ve karalamalarla dolu haberde, 'Bakan Albayrak, Zarrab'a banka hesabı açtırdı' şeklinde algı ve operasyon kokan ifadelere yer verildi.

TELE-1 FETÖ'NÜN TETİKÇİLİĞİNE SOYUNDU

CHP yanlısı haberleriyle bilinen Tele-1, darbeci terör örgütü FETÖ'nün tetikçiliğine soyundu. ABD merkezli operasyona çanak tutan Tele-1, 'Zarrab'ın kuryesi konuştu: Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, Zarrab'a banka hesabı açtırdı' başlıklı haberinde asılsız iddiaların Türkiye'deki sözcülüğünü yaptı.

KANALIN KAYNAĞI FETÖ'DEN

Merdan Yanardağ'ın sahipliğindeki Tele 1'in finans kaynağına ilişkin tartışmalar gündemi meşgul etmişti. Yanardağ'ın eski patronu CHP'li Durdu Özpolat, 'Tele 1'in kaynağı benden çaldığın paralar mı yoksa Akın İpek'ten aldıkların mı?' diyerek kanalın kaynağındaki FETÖ ilişkisini gündeme getirmişti.

HEDEFTE TRUMP DA VAR!

ABD'de FETÖ ile işbirliği içerisinde olan Demokratlar, İran konusunda ABD Başkanı Trump'a yüklenme görevini FETÖ'ye havale etmiş durumda.

Öyle ki darbeci FETÖ, kumpas dosyalarını hazırlayıp tetikçilik yapan ilgili haber sitelerine servis ediyor. Demokratların ve FETÖ'nün beslediği siteler, bir yandan Trump'ı hedef alırken, bir yandan da ülkemize operasyon çekiyorlar.

Vehaber Menu