Sedat Peker: Dünyanın en büyük uyuşturucu operasyonunda yarım kilo uyuşturucu olmaz mı?

YouTube kanalından yayınladığı son videoda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenen Sedat Peker, 'Dünyanın en büyük uyuşturucu operasyonu diye bir operasyon yaptın ya 1,5 sene önce gazetelerle herkese inandırdınız buna. Dünyanın en büyük uyuşturucu operasyonunda yarım kilo uyuşturucu olmaz mı?' dedi.
Sedat Peker: Dünyanın en büyük uyuşturucu operasyonunda yarım kilo uyuşturucu olmaz mı?
2021-05-20 11:11:13   Güncelleme: 2021-05-20 11:11:13    

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, YouTube kanalı üzerinden 'Zaferin Büyüklüğü Mücadelenin Zorluğuyla Ölçülür' başlığıyla 6. videosunu yayınladı. İleri Haber'in aktardığına göre, videoda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ilişkin açıklamalarına devam eden Peker, 'Vallahi tutuklanacaksın. En az on tane ağırlaştırılmış müebbet alacaksın unutma' dedi.

Sedat Peker 8 Eylül 2015'deki taşlı sopalı Hürriyet gazetesi baskınını AKP’li Abdurrahim Boynukalın'ın talebiyle kendisini yaptırdığını söylerken 'Milletvekilinin telefon sinyallerine bakabilirsiniz' diye konuştu.

Kendisi hakkındaki gelişmelerin fitilini iki olayın tetiklediğini belirten Peker, şunları kaydetti:

'Fitilin ilk ateşlenmesi Michael Rubin adında Amerikalı bir yazarın, yazdığı yazıyla oldu. 'Sedat Peker etki alanını bu şekilde geliştirmeye devam ederse, Tayyip Erdoğan sonrasında, Tayyip Erdoğan'a ihanet etmez' dedi. 'PanTürkizm görüşüne sahip bu kişi bu şekilde güçlenmeye devam ederse, Tayyip Erdoğan sonrası oraya simge birinin seçilmesini sağlar. Arka perdeden de ülkeyi o yönetir' dedi. Buna inanan ruh hastaları oldu, işin kötü yanı bizim arkadaşlarımız da gururlandılar, 'Artık seni dünyada insanlar daha iyi anlayacak, konumunu anlayacaklar' dediler. Dedim ki, bu tuzak, bize tuzak kurdular. Tayyip Erdoğan sonrasına kimin planları varsa bizi mahvedecekler dedim. Bu yazıyı çeşitli yerlerde yayınladı, sonra birden yayınlanması kesildi, durduruldu. Herkesin okuması engellendi.

‘PAMBIK ÖREN’

İkinci kırılma noktası; Elazığ'da şehit aileleri beni davet etti, miting yapacağız. Kasımpaşa'da binlerce kişinin katıldığı iftardayız, Mehmet Ağar bey beni aradı, hangi Mehmet, derin Mehmet... Bugün farkındaysanız yoklama yapmadım, çünkü derin Mehmet ve arkadaşlarının ameliyat olduğunu öğrendim. O yüzden ameliyat olduğu için iyileşene kadar makara yapmayacağım. Müsaade ederseniz bir yoklama yapmak istiyorum. Süslü Sülüman ve saz arkadaşları orda mısınız? Bir de konuk bir oyuncu alacağız, Demirören var, Yıldırım Demirören. Ancak ona da bir isim vereceğim çünkü o isme layık değil. Öyle bir isim böyle bir adam... Adana'da pamuğa pambık derler, bundan sonra buna pambık Ören diye sesleneceğim, anlayın ki bu... Pelikancılar hep kaytarıyorsunuz, farkındayım, sizin peşinizi bırakmam, bakın neler yaptınız... Ancak bu aralar süslü Sülüman ve arkadaşlarına taktığım için onlardan devam edeceğim. 

‘ELAZĞI MİTİNGİ’

Kasımpaşa Taksim'de çok bir iftar daveti var. Mehmet Ağar beni aradı, dedi ki derin Mehmet, 'Elazığ mitingini iptal eder misin?' Dedim ki ben oraya şehit aileleri çağırdı, nasıl iptal edeyim... Dedi ki aynı gün CHP'nin de mitingi var orda, devletten bilgi geldi, karışıklık çıkacak. Dedim ki şehit aileleri devlet başkanından bile önce gelir, gitmem lazım, seni sonra arayayım... Sonra bir daha aradı kendisi, ben oraya gitmezsem rezil olurum dedim. Orada en az 30 bin kişilik miting yaparım dedim. Ağar ama 'provoke çıkacak, çatışma falan...' Konu netleşmeden telefonu kapattık. Sonra bir baktım Elazığ gazetelerinde, 'Sedat Peker mitingi iptal etti' haberleri çıktı. Bunun üzerine, arkadaşlara hazırlanan, Elazığ'a mitinge gidiyoruz dedim. Sonra şu anda hükümetin içinde bakanlık yapan bir beyefendi, o zaman özel kalem müdürü, kendisi benim bir yakınımla görüşüyor, 'Oraya gitmesin, karışıklık çıkacak' dedi. Yine olmaz dedim. Sonra valilikten karar çıkardılar, 'güvenlik' gerekçesiyle miting iptal oldu. İkinci kırılma noktası bu oldu. Herhalde boyun eğmediğim için bizi kullanışsız gördüler. Dedim Mehmet, yanlış varsa söyle.'

‘SİZİN GAZETENİZİ BEN BASTIRDIM’

Hürriyet gazetesine 8 Eylül 2015'deki taşlı sopalı baskını kendisinin yaptırdığını itiraf eden Peker şunları kaydetti:

'Şimdi gazeteciler diyorlar ya ‘organize suç örgütünün dediğinden bir şey mi olur?’ Tamam kendi yaptığımı anlatacağım. İspatlarıyla delilleriyle… Hürriyet gazetesindekilerden pambık Ören’in ekibi beni dinliyor musunuz? Sizin gazetenizi ben bastırdım. Basılmadan önceki gelen milletvekilinin telefon sinyallerine bakabilirsiniz. ‘Bizim gençlik kollarından birtakım arkadaşlar gidecek, işte onlar profesyonel değil sen arkada ol’ Tamam dedim, ben gönderdim. Maaşı kadar namusu olanlar ne oldu? Milletvekili söyledi rica etti. Aydın Doğan yaşlı adam bir taraftan ölüm korkusu sardı, bir taraftan devam eden mahkemeler… Senin oturduğun koltukta benim emeğim var. Ben pislik siz temizlik ha, namususunuz. Pambık Ören seni elime aldım, seni adım adım takip edeceğim.

Ak Parti’nin gençlik kolları, Abdürrahim Boynukalın, milletvekili, spor bakanı yardımcısıydı. Şu an hangi görevde bilmiyorum. O bir gazeteciyle röportaj yapıyor yanında da birkaç tane önemli isim, AK Parti’nin kelle isimleri… Gazeteci soruyor ‘nedir bu işlerde sizin adınız da geçiyor?’ ‘Yok’ diyor. ‘Gazeteci dövdürme olayıyla, Hürriyet binasının baskınını Sedat Peker’in yaptırdığı anlaşılınca ben rahatladım.’ Adam da bunu yazmış mı… Açın bundan daha büyük delil olur mu?'

‘DÜNYANIN EN BÜYÜK OPERASYONUNDA YARIM KİLO UYUŞTURUCU OLMAZ MI?

Sedat Peker öte yandan Süleyman Soylu’nun ‘büyük uyuşturucu operasyonu’ diyerek duyurduğu operasyonlara ilişkin de dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Soylu’nun oğlunun Yeniköy Motors’un sahibi Nevzat Kaya’ya '5 milyon dolar verirsen seni bu dosyanın içinden çıkarabiliriz' dediğini söyleyen Peker, 'O operasyonda Nevzat Kaya diye bir şahıs var. Yeniköy Motors’un sahibi. Operasyondan 10 gün öncesine kadar kendi bindiği arabada Süleyman Soylu’nun oğlunun ihtisaslı plakası vardı' dedi.

Peker şunları kaydetti:

'Dünyanın en büyük uyuşturucu operasyonu diye bir operasyon yaptın ya 1,5 sene önce gazetelerle herkese inandırdınız buna. Dünyanın en büyük uyuşturucu operasyonunda yarım kilo uyuşturucu olmaz mı? Nerede bu uyuşturucu? Sayın savcılar delilleriyle anlatacağım dinleyin.

O operasyonda Nevzat Kaya diye bir şahıs var. Yeniköy Motors’un sahibi. Operasyondan 10 gün öncesine kadar kendi bindiği arabada Süleyman Soylu’nun oğlunun ihtisaslı plakası var. Yani Emniyet’ten geçer, oradan geçer buradan geçer… Yani İçişleri Bakanı’nın ailesine ait görünüyor plaka ve durdurulamaz. Ayrıcalıklı benim gibi… Ben de öyle ayrıcalıklıydım şimdi küstüm, benim ayrıcalıklarımı aldılar elimden. Operasyondan 10 gün önce gidiyor oğlu Engin diyor ‘böyle böyle bir operasyon olacak, bu ihtisası iptal etmemiz lazım.’ Tarihine bakın operasyondan kaç gün önce Yeniköy Motors’un kullandığı araç plakası iptal edildi.

İki; telefon irtibatları Engin’le ne zaman kesildi? Engin buna diyor ki ‘5 milyon dolar verirsen seni bu dosyanın içinden çıkarabiliriz.’ O da diyor ‘Kardeşim ben onlara iki tane araba sattım neden para vereyim?’ Operasyon yapıyorlar bunu da alıyorlar. Bu cezaevinde sonra karısı Engin’i arıyor, ailecek görüşüyorlar. Tabii bunlar dostlarına yapar, en büyük özellikleri. ‘Biz onu çok severiz’ hop boğ. Bu aslında Abdullah Öcalan’ın taktiğidir. Bunlar nerden öğrendi? O olayda kaç yüz kişi gözaltına alındı. Hiçbirinin Ankara’yla hiçbir ilişkisi yok.

‘PARÇA PARÇA KOPARACAĞIM’

Ama bir de şey var MASAK’ın başkanının avukat eşi hakkında FETÖ soruşturması diye bir şey yapmışlar. Adamı köle gibi yapmış. MASAK raporunu çıkarıp Ankara’dan yapıyor. Kim, Resul… Resul kim bunun evlatlık…Vallahi parça parça koparacağım. 1,5 sene geçti niye dava açılmıyor? E oğlu Engin ve senin saz heyeti sanıkların hepsine var 150’şer milyon dolar parası. Hepsine gidiyorlar. Yahu argo tabiriyle kesiyorlar milletin parasını. Asla gördüğünüze inanmayın. Dünyanın en büyük uyuşturucu operasyonunda yarım kilo uyuşturucu olmaz mı? Suçumu ikrar ediyorum; milletvekilini dövdürdüm İstanbul, şunu yaptım İstanbul, hep İstanbul… Ankara’da yok. Sen niye Ankara’dan aldın bu izinleri? Resul faaliyette…'

‘ERDAL ARAS’I SEN MYK ÜYESİ YAPMADIN MI?’

Sedat Peker öte yandan Soylu’nun Peker ile bir ilişkisi olmadığını iddia etmesine karşı, kendi adamı olan ve sabıkası bulunan Erdal Arası’ı Demokrat Parti'nin MYK’sına aldığını belirtirken, 'İnternetten girin bulun Erdal Aras herkes biliyor benim adamım sabıkalı. Sabıkası olan Erdal Aras’ı 14 farkla genel başkan seçildikten sonra MYK’ya sen üye yapmadın mı?' dedi.

Peker şunları söyledi:

'Şimdi bu süslü Sülü diyor ya ‘Delil nerde delil?’ Tamam delil… Hiç gizli delil de değil. Erdal Aras 1900’lü yılların ortalarında benim adamım diye gözaltına alındı. Türkiye’nin en önemli davalarından biri o zamanlar Kemal Horzum çok önemli bir isim. Mehmet Ali Yılmaz devlet bakanı olarak görevde aralarında bir sorun var. Mehmet abi bize yakın, Kemal Horzum da biraz mafyatik gibi bir tarzı olan bir adam. Sonra polis falan ülkenin gündemi değişti. Basın çok yazdı. İnternetten girin bulun Erdal Aras herkes biliyor benim adamım sabıkalı. Sabıkası olan Erdal Aras’ı 14 farkla genel başkan seçildikten sonra MYK’ya sen üye yapmadın mı? Sabıkası var nasıl yaptın onu oraya? Akrabalarımla ilgili ‘yok’ dedin. Var, telefon sinyalleri var. Bir savcı gelir bir gün yazarlar. Vallahi tutuklanacaksın. En az on tane ağırlaştırılmış müebbet alacaksın unutma. FETÖ FETÖ… FETÖ’yü siz bu hale getirdiniz. FETÖ’nün çocuğu gibi dolanıyordun peşinde. Bilmiyor mu insanlar bunları, herkes biliyor.'