Selçuk: Okullarımızı 21 Eylül'de açma çabasındayız

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 'Okullarımızı 21 Eylül'de açma çabasındayız. Hazır olan okullara 'Okulum temiz belgesi' veriliyor. Tüm koşulların simülasyonunu yaptık. Okulların öz değerlendirme yapmasını da istiyoruz. Bu bir süreç ve sürdürülebilirlik çok önemli. Velilerimize nasıl destek olabileceğimizi de planlıyoruz' dedi.
Selçuk: Okullarımızı 21 Eylül'de açma çabasındayız
2020-08-19 11:45:14   Güncelleme: 2020-08-19 11:45:14    

Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Okullarımızı 21 Eylül'de açma çabasındayız. 2 bin denetmen eğitildi. Bize 'Şu kademelerde riskin olmadığı söz konusudur' denildiğinde biz o kademelerde açarız.
Hazır olan okullara 'Okulum temiz belgesi' veriliyor. Mekansal ve müfredat olarak seyreltme olabilir. 
Her çocuğumuza ulaşmak bizim sorumluluğumuz. Video konferans ile ders veren 3 ülkeden biriyiz. 
Okulun hangi mekanında ne yapacağız, nasıl yapacağız, öğretmenler neye dikkat edecek, okul yöneticilerin alması gereken önlemler nelerdir, servis araçları için alınması gereken önlemler nelerdir... Tüm bunları ayrıntılı olarak ortaya koyup simülasyonlarını yaptık.
2000 denetmenin eğitimi söz konusu oldu, eğitimlerini aldılar. 2000 denetmen okulların hazır olup olmadığı konusunda, hangi tedbirlerin alındığı, hangi okulların ne ihtiyacı olduğu konusunda belirli kontrol listeleri dayalı olarak da ortaya koyuyorlar. Hazır olan okullarımız için de böyle bir belge düzenlememiz söz konusu.
Bu bir süreç ve sürdürülebilir çok önemli.
Velilerimize nasıl destek olabileceğimizi de planlıyoruz.
Dezenfektan ve maske temini de söz konusu.
Toplumun tamamından bu konuda destek bekliyoruz.
Okullar açılmazsa biz neyi kaybederiz, neyi kazanırız diye çok ciddi düşüncelerimiz var. Bu anlamda da bilim insanlarıyla görüşmelerimiz var.
Çocuklarımızın sağlığını biz önemsedikçe velilerimizin de okullara olan güvenini artacağına eminiz.
Bizim coğrafyamızda oynanan oyunların listesini çıkardık. Bunların için temazsız oyunlar diye bir kitapçık hazırladık. Bu oyun başlarında da bir okulda denedik. Tüm Türkiye'de yaygınlaştıracağız.
(Uzaktan eğitim) Altyapı eksikliğinin olduğu bölgeler var, mecralar var. Onlarla ilgili alınması gereken tedbirleri çalışıyoruz.'

Vehaber Menu