Seyircisiz oynanan derbide futbolcular dirsekleriyle selamlaştı

Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş, Türk Telekom Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Koronavirüs önlemleri nedeniyle Türk Telekom Stadyumu'nda seyircisiz oynanan karşılaşma golsüz eşitlikle tamamlandı.
Seyircisiz oynanan derbide futbolcular dirsekleriyle selamlaştı
2020-03-16 00:30:45   Güncelleme: 2020-03-16 00:30:45    

Süper Lig'in 26. haftası dev derbiye sahne oldu. Galatasaray ve Beşiktaş, Koronavirüs önlemleri nedeniyle seyircisiz oynanan maçta karşı karşıya geldi.

Türk Telekom Stadı'ndaki mücadeleye iyi başlayan sarı-kırmızılılar oldu. Onyekuru ve Donk ile pozisyonlar bulan Galatasaray ataklardan gol çıkaramayınca ilk yarı golsüz sona erdi.

Fatih Terim ikinci yarıya oyuncu değişikliğiyle başladı ve Younes Belhanda'nın yerine Ömer Bayram oyuna dahil oldu.

İkinci yarıda Galatasaray kanat organizasyonlarıyla golü ararken, Beşiktaş ise hızlı hücumlarla öne geçmenin yollarını aradı. Pozisyon açısından kısır geçen dakikalarla birlikte tarafla eşitliği bozamadı.

Hakem Abdulkadir Bitigen'in son düdüğüyle birlikte dev derbi başladığı gibi sona erdi: 0-0.

Bu sonucun ardından Galatasaray son 2 haftada 2 puan toplarken, Beşiktaş'ın iki haftalık galibiyet serisi sona erdi.

FATİH TERİM: İSTEDİĞİNİZİ ŞAMPİYON YAPIN, OYNAMAYALIM

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle seyircisiz oynanan Beşiktaş derbisi sonrası açıklamalarda bulundu. Terim, 'Bizim gibi takım sporlarında eğer erteleseniz bu bela virüsten korunacağız. Birimizde çıksa... Bizim ailemiz, canımız yok mu? İşin aktörü oyuncular, hocalar, hakemler. Bunlar olmazsa futbol oynanmaz' dedi.

Terim, karşılaşmanın seyircisiz oynanmasına ve ligin ertelenmemesine tepki gösterirken, 'Ben futbolun, derbilerin ruhunu geri istiyorum. Beraber her şeyi paylaştığım taraftarımı istiyorum ben. Bizi bilgilendirmiyorlar, neden oynadığımıza dair. Korumaksa, 850 kişi görevli var burada. Diğerleriyle beraber 1000 kişi var burada' ifadelerini kullandı.

Terim'in maç sonu açıklamalarından satır başları şöyle:

'Niye tedirginler, tedirgin olmalarına gerek yok ki. Maçı böyle oynattıklarına göre TFF'nin bir bildiği vardır. Rahat olsunlar futbolcular, ben söylerim onlara.

'Maçın içinde taraftarın olmaması ve bu süre içinde akıllarının tamamen hastalıklar, hadiselerde olması oyuncularımızın konsantre olamamalarına neden oldu ki bundan daha doğal bir şey olamaz. Onları eleştirmeyeceğim.

'50 bin taraftardan yoksun olmak kolay değil. Beşiktaş gibi bir rakibe karşı hem de. Mantıklı bir şey açıklayamadık oyuncularımıza. Soru soruyorlar, her taraf erteledi, FIFA ilk defa 2 ay içinde milli takıma oyuncu vermeyebilirsiniz dedi.

'Çarşamba, perşembe seyircili oynanıyor ama cuma gecesi seyircisiz oynanıyor. Ben futbolun, derbilerin ruhunu geri istiyorum. Beraber her şeyi paylaştığım taraftarımı istiyorum ben.

'Neden oynadığımıza dair bizi bilgilendirmiyorlar'

'Bizi bilgilendirmiyorlar, neden oynadığımıza dair. Korumaksa, 850 kişi görevli var burada. Diğerleriyle beraber 1000 kişi var burada. Bizim gibi takım sporlarında eğer erteleseniz bu bela virüsten korunacağız. Birimizde çıksa...

'Şu top toplayıcı çocukların eldiven giymesi bir şey anlam ifade etmiyor. Bizim ailemiz, canımız yok mu? İşin aktörü oyuncular, hocalar, hakemler. Bunlar olmazsa futbol oynamaz. Seyirci de var. Onlar da olmazsa hiç olmaz. Bunların hiçbirine sorulmuyor.

'Canımızı dışarıda mı bulduk. Eşimiz, dostumuz, çocuğumuz var. Buna üzülüyorum ben. Her taraf, her toplantı iptal. Evlerden devam. İyi de, derbiler böyle oynanmamalı. Hatta hiçbir maç böyle oynanmamalı.

'Ne tadı, ne tuzu kalır, kimse de bu maçı takip etmez'

'4 unsur var. Ben olmazsam oyun olmaz, futbolcu olmazsa oyun olmaz, hakem olmazsa bu maç idare edilemez, seyirci olmazsa maçın ne tadı, ne tuzu kalır, kimse de bu maçı takip etmez.

'Beşiktaş, bizim hakikaten ciddi rakibimiz. Her şeye rağmen takımımdan çok memnunum. 1 dakika koronavirüsün konuşulmadığı an olmamış. Yabancı oyuncularımız var, konsantre olmaları mümkün değil. Yapay olur bu şartlarda her şey.

'Herkes lütfen söylenenlere dikkat etsin. Bilim adamlarımızın söylediklerini yapmaya çalışıyoruz, inşallah ülkemizde fazlası görülmez. Sağlık Bakanımızın da sürekli bilgilendirmesinden dolayı çok teşekkür ederiz. İnşallah ülkemiz en kısa süre içinde atlatacak.

'Futbolcular derneği ne yapmalıydı?'

'Hepsinin derneği var. Futbolcular derneği ne yapmalıydı? Şimdiye kadar çoktan toplanıp oynamıyoruz demeliydi. Diyemez. Antrenörler birliği, diyemez. Hakemler birliği, diyemez. Sendika olmadığı sürece bu halde kalacaklar.

'Futbolun ana unsurlarını devreye almazsanız alacağınız kararlarda net olamazsınız. İki hafta sonra milli takım arası yok mu? Milli araya kadar erteleseydiniz, milli arada bir şey olmadı, perşembe-pazar oynardık.

'Benim çocuklarımın, oyuncularımın canı neden önemli değil?

'İstediğinizi şampiyon edin, oynamayalım kardeşim'

'Her yerde birlikte olabiliyoruz, burada neden olamıyoruz? Biz Süper Lig'de oynuyoruz, Allah'a şükür imkanlarımız iyi. 2. Lig, 3. Lig ve BAL... Allah yardım etsin. Bizler ve 1. Lig bir nebze imkanlara sahibiz.

'İstediğinizi şampiyon edin, oynamayalım kardeşim eğer birilerine zarar gelecekse. Nedir bu? Nedir? Anlamıyorum. Her sene bir zorluğa alışkınız zaten.

'Şu ana kadar olmalıydı. Emin değilim ama hiç bu kadar kısır bir hafta geçirdi mi Süper Lig? Seyirci olsaydı böyle olmazdı.

'Oyuncuların da psikolojileri bozuk'

'Galatasaray takımı olarak, başkanla devamlı istişare halindeyiz. İlk antrenmanımız çarşamba günü, iki gün izin verdim. Milli takım araları hariç böyle izin vermedim. Oyuncuların da psikolojileri bozuk. Onların da aileleri, çoluğu çocuğu var.

'Şu anda bu salonda 67 kişi var. Çok da yakınsınız. Bir grup var, bize bir şey olmaz diyorlar. Biz onlardanız herhalde, öyle görüyorlar bizi. Bir grup da panikçi, o da kötü. Söylemimiz ve eylemimiz arasında çok büyük farklar var.

'İnşallah futbol aleminde bir şey çıkmaz ama çıkarsa da hepimiz karantinaya gideriz. Siz de, biz de.

'Beşiktaş'ı kutluyorum. Onlar da taraftar önünde oynamak isterdi. Sergen Hoca'nın elinin değdiği belli olmuş. Dahası da olacak.'

SERGEN YALÇIN: MUTLU MUSUN DESEN DEĞİLİZ

Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle seyircisiz oynanan Galatasaray derbisinin ardından açıklamalarda bulundu. Yalçın, kulüp doktorlarının oyuncuları rahatlatmak için salgına karşı bilgilendirdiğini aktarırken, karşılaşmaya ilişkin 'Mutlu musun dersen değiliz, mutsuz musun desen o da değiliz. Ben de bilmiyorum ne olduğumu' dedi.

Yalçın, Koronavirüs salgını nedeniyle oyuncularının akıllarının karışık olduğunu belirtirken, 'Türk oyuncular daha temkinliler ama yabancı oyuncular çekinceliler tabii' ifadesini kullandı. Maçın çok hareketli geçmesini beklemediğini vurgulayan Yalçın, 'Dengeli bir maç oldu, seyir zevki olmadığını düşünüyorum' açıklamasında bulundu.

'İki tarafı da memnun etmeyecek bir sonuç. İki taraf da kazanmak istiyordu. Biraz da taktik anlamda yaptığımız bazı şeyler vardı. Dengeli bir maç oldu, seyir zevki olmadığını düşünüyorum.

'Bizim oyuncular çarşamba veya perşembe günü bir toplantı yaptılar Koronavirüs hakkında. Türk oyuncular daha temkinliler ama yabancı oyuncular çekinceliler tabii. Türkiye dünyanın en güvenli ortamlarından biri şu anda. Doktorumuz da bunu onlara anlatmaya çalıştı.

'Bu salgın onları da bizi de etkiledi. Kazanabilirdik de kaybedebilirdik de. Dengeli bir maç oldu. Seyir zevki olmadı ama bu sessiz ortamda çok da hareketli bir maç olacağını düşünmüyorduk biz de.

'Mutlu musun dersen değiliz, mutsuz musun desen o da değiliz. Ben de bilmiyorum ne olduğumu.

'Atanın kazanacağı bir maç oldu. Bizim şampiyonluk ümitlerimiz bu maçta azalmadı, zaten azdı. Fark kapanır mı, zor. Önümüzde takımlar var. İlk 4'ün, 3'ün önüne girebilir miyiz, girebiliriz ama seyircisiz ortamda ne olur bilmiyoruz.'

 

 

Maçtan dakikalar

1' - İlk düdük geldi ve dev derbi başladı.

3' - Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Caner Erkin'ın ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Vida'nın kafa vuruşunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

5' - Saracchi'nin soldan ortasını ceza sahasında Belhanda kontrol etti ve geriye çevirdi. Seri'nin şutuna savunma ayak koyarken yükselen topu kaleci Karius kontrol etti.

7' - Donk'un savunmadan uzun pasına hareketlenerek ceza sahasına giren Onyekuru'nun şutunu Gökhan kornere çeldi.

8' - Galatasaraylı futbolcular penaltı bekledi. Hava topunda Karius ile Donk arasındaki ikili mücadele sonrasında Donk yerde kaldı. Abdulkadir Bitigen kale vuruşuyla oyunun başlamasını istedi.

10' - Gökhan'ın rakip savunma arkasına yolladığı pasta kalesini zamanında terk eden Muslera, Burak'tan önce topu kontrol etti.

13' - Ruiz savunma arkasına sarkan N'Koudou'ya uzun bir top yolladı fakat pasın şiddetini ayarlayamadı.

17' - Galatasaray'ın kullandığı köşe vuruşunda iyi yükselen Donk'un vuruşu üstten auta gitti.

20' - Maçta tempo bu bölümlerde düştü, orta sahada çok sayıda top kaybı yaşanıyor.

22' - Galatasaray'da Mariano, Ruiz'e yaptığı müdahale sonrası sarı kart gördü.

23' - Caner'in kullandığı serbest vuruşu arka direkteki Gökhan Gönül içeri çevirdi ancak kale sahasındaki Donk topu kornere gönderdi.

27 - Savunmanın arkasına sarkan Burak sağdan ceza sahasına girdi. Tecrübeli golcünün dar açıdan içeri çevirdiği top Muslera'yı yanılttı ve ağlarla buluştu ancak yardımcı hakem pozisyonun ardından ofsayt bayrağını kaldırdı ve gol geçerlilik kazanmadı.

30' - Saracchi ve Falcao'nun önde baskıyla kazandırdığı topu Feghouli kaleye gönderdi, şut kalecide kaldı. Bu şut, derbideki ilk isabetli şut olarak kayıtlara geçti.

33' - Caner sol kanatta topla buluştu ve ön direğe ortaladı. Ceza sahasına hareketlenen Atiba topa ayak koyarken kontrolü iyi olmadı ve top oyun alanını terk etti.

36' - Beşiktaş isabetli paslarla organize bir şekilde rakip kaleye geldi. Sağ kanatta topla buluşan Gökhan'ın ortasında top savunmaya çarpıp kornere gitti.

39' - Maçta bu dakikaya kadar topla en çok buluşan isim Galatasaray'dan Lemina oldu.

42' - Caner sol taraftan kavisli bir top yollarken Lemina araya girdi ve tehlikeyi önledi.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

46' - Galatasaray'da Belhanda oyundan çıkarken, yerini Ömer Bayram'a bıraktı.

50' - Saracchi'nin sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Falcao kafayı vurdu ancak top az farkla yandan dışarı gitti.

53' - Gökhan'ın riskli geri pasında Karius topu taça yolladı. Galatasaray bu bölümlerde daha baskılı oynuyor.

55' - Beşiktaş orta alanda kazanılan top sonrası büyük bir tehlike yakaladı. Sağ tarafta topla buluşan Burak Yılmaz arka direğe harika bir pas yolladı ancak N'Koudou uygun durumda kaleci Muslera'yı geçemedi.

56' - Sol tarafta topla buluşan Ömer Bayram ceza sahasına hareketlendi ve hemen yanındaki Onyekuru'yu gördü fakat Onyekuru'nun ilk kontrolü iyi olmayınca top kaleci Karius'ta kaldı.

58' - Beşiktaş'ta yardımcı antrenör Çağdaş Atan itirazları sonucu sarı kart gördü.

63' - Beşiktaş'ta Gökhan Gönül oyuna devam edemiyor ve yerini Jeremain Lens'e bırakıyor.

65' - Feghouli'nin derin pasında oyuna az önce dahil olan Lens kritik bir müdahaleyle Onyekuru'ya şans tanımadı.

67' - Beşiktaş'ta Kevin-Prince Boateng oyundan alınıyor. Konuk ekip adına kalan dakikalarda Adem Ljajic görev yapacak.

72' - Caner'in soldan yaptığı ortaya ön direkte iki Beşiktaşlı futbolcu birden dokunamadı ve meşin yuvarlak Muslera'da kaldı.

75' - Beşiktaş'ta sarı kart gören isim Jeremain Lens.

78' - Galatasaray gole çok yaklaştı. Ömer Bayram'ın sert şutunu kaleci Karius kurtardı. Dönen topta Feghouli'nin vuruşu dışarı gitti.

82' - Seri'nin paslaşarak kullandığı serbest vuruşta Saracchi arka direğe ortaladı ancak etkili bir orta olmadı.

85' - Onyekuru, ceza sahasının köşesinde müsait pozisyonda topu dışarı gönderdi.

86' - Beşiktaş'ta sarı kart gören isim Burak Yılmaz

87' - Galatasaray'da Emre Akbaba, Onyekuru'nun yerine oyuna girdi.

89' - Sarı kırmızılılar isabetli kısa paslarla rakip kaleye yaklaştı. Seri'nin derin pasına Ömer hareketlenirken kalesini zamanında terk eden Karius tehlikeyi önledi.

90+' - Ev sahibi ekipte Radamel Falcao yerini Florin Andone'ye bırakıyor. Beşiktaş cephesinde ise N'Koudou kenara gelirken oyuna Abdoulay Diaby giriyor.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü