Sinbo'da sendikalar arasında gerginlik

Sinbo'da Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) ile Türk Metal arasında gerginlik yaşandı. TOMİS, 'Türk Metal çetesini uyarıyoruz' başlıklı bir açıklama yayınladı.
Sinbo'da sendikalar arasında gerginlik
2020-10-13 03:58:08   Güncelleme: 2020-10-13 04:15:44    

Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

'Türk Metal, Sinbo’da yürüttüğümüz sendikal faaliyetimizi baltalamak adına fabrika içerisinde sendikamızı kötülemeye çalışarak, işçilere yalan yanlış bilgiler vererek, sendikamızın üyelerini istifaya çağırıyor.

Mücadeleden uzak, patronlarla işbirliği yapan, aidat sendikası olan ve ayrıca çeteci yöntemlerle iş yürüten Türk Metal, üyelerimizi istifaya çağırarak, üye yapacaklarını zannediyorsa yanılıyor!

Fabrika içerisinde sendika üyelerimize 'TOMİS küçük bir sendika ondan bir şey olmaz. TOMİS’i bırakın Türk Metal’e üye olun hemen sendika girer buraya, o çıkan arkadaşlar da haklarını alırlar.' diyerek hakkımızda kara propaganda yürütüyorlar. Bunu bu kadar kolayca açıktan yapabilmeleri de Sinbo patronu ile kapalı kapılar arkasında görüşme mi var? sorusunu uyandırıyor.

Ama işçi arkadaşlarımız kimin ne olduğunu çok iyi biliyorlar.

TOMİS, 2015 yılında tüm üyelerine ihanet eden, sopa sallayarak işçilere saldıran Türk Metal Çetesi'ne karşı öncü metal işçilerinin kurduğu sendikadır. İşçileri patronlara peşkeş çeken, işçiler üzerinden zenginlik sağlayan Türk Metal’e karşı TOMİS, metal işçilerinin kendi öz sendikasıdır!

Türk Metal Çetesi'ni uyarıyoruz!
Sinbo'da gerçekleştirdiğiniz bu alçaklıktan vazgeçin!..'

 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü