Soylu'dan alkol yasağı açıklaması

İçişleri Bakanı Soylu, tekel bayilerinin istisna kapsamında olmadığını belirterek, 'İstisnada yer almıyor ve kapalı. Bu açıdan hem bir muafiyet yok hem de soru işareti de söz konusu değil' dedi.
Soylu'dan alkol yasağı açıklaması
2021-04-27 15:59:07   Güncelleme: 2021-04-27 16:22:18    

Erdoğan'ın açıklaması sonrası sokağa çıkma yasağı olan günlerde uygulanan alkol satışı yasağı, 'tam kapanma' kararı sonrası yeniden tartışma konusu oldu.

SOYLU: TEKELLER İSTİSNADA YER ALMIYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlıkta düzenlenen video konferans toplantısında, 81 ilin vali, il jandarma komutanı, il emniyet müdürü ve sahil güvenlik komutanıyla bir araya geldi. Toplantıda, tekel bayilerinin tam kapanma süresince açık olup olmayacağı da gündeme geldi. Soylu, konuyla ilgili olarak 'İstisnada yer almıyor ve kapalı. Bu açıdan hem bir muafiyet yok hem de soru işareti de söz konusu değil' diye konuştu.

TEKEL BAYİLERİ PLATFORMU: ALKOL SATIŞI YASAK

Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, 29 Nisan Perşembe gününden itibaren yasak sonuna kadar alkol satışının yasaklandığını açıkladı. Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Aybaş, 'Genelgede 'alkol satışı yasak' diye bir ibare, madde dahi yok... Maalesef üzülerek söylüyorum; 17 Mayıs'a kadar ülke genelinde pandemi ve Ramazan ayı bahanesi ile alkol satışı yasaklanmıştır' ifadelerini kullandı.

Kararın 'yeme içme kültürüne karşı açıkça bir darbe' olduğunu dile getiren Aybaş, 'Koronavirüs bahane, yasaklar şahane' diye yazdı.

MARKETLERDE HAZIRLIK BAŞLADI

Zincir marketlerde alkol yasağına ilişkin hazırlık da başladı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, bir marketin alkol reyonuna, yasağa ilişkin bilgilendirme notu yerleştirildiği görüldü.

GENELGEDE ÖZEL MADDE YOK

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede de tekel bayilerine ve alkol satışına ilişkin özel bir madde bulunmuyor. 

Genelgenin marketler ile ilgili maddesinde şu ifadelere yer verildi:

'Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

Yukarıda belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacaktır.'

Soylu, ''Vatandaşların mahalledeki camilere giderek namaz kılabileceğini'' ifade etti.

Vehaber Menu