Sputnik V aşısının fiyatı belli oldu

Aşının Rus yurttaşları için ücretsiz olacağı belirtildi.
Sputnik V aşısının fiyatı belli oldu
2020-11-24 16:32:31   Güncelleme: 2020-11-24 16:32:31    

Rusya'da yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirilmekte olan 'Sputnik V' adlı aşı dozunun, 10 dolardan az fiyata yurt dışına satılacağı açıklandı.

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu'ndan yapılan açıklamada, Gamaleya Ulusal Epidemioloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü'nce geliştirilen aşının fiyatıyla ilgili bilgiler yer aldı.

Aşının doz fiyatının, Şubat 2021'den itibaren uluslararası piyasada 10 dolardan az olacağı belirtilen açıklamada, 'Bir kişinin aşılanması için gerekli 2 dozun fiyatı 20 dolardan az olacak' ifadesi kullanıldı.

Aşının, Rus yurttaşları için ücretsiz olacağı da belirtildi.

Öte yandan 'Sputnik V' aşısının virüse karşı etki oranının yüzde 95'in üzerine çıktığı iddia edildi.

'RUSYA'DA COVİD-19 DURUMU KÖTÜLEŞİYOR'

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ülkedeki Covid-19 durumunun kötüleştiğini belirterek 'Ülkedeki epidemiyolojik durum daha da zorlaşıyor. Sağlık sistemi aşırı yoğunluk içinde çalışıyor' dedi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova da Kovid-19 hastaları için hastanelerde 274 bin yatağın ayrıldığını belirterek 'Dün sabah itibarıyla bunların yüzde 78,2'si dolu idi. Ülkenin 6 bölgesinde yatakların yüzde 90'ı dolu durumda.' diye konuştu.

'TOPLU AŞILAMA 2021'DE BAŞLATILACAK'

Ülkede Covid-19'a karşı geliştirilen 'Sputnik V' ve 'EpiVakKorona' aşı adaylarıyla ilgili bilgi veren Golikova, 'Sputnik V' aşısından 117 bin doz üretildiğini, yıl sonuna kadar da 2 milyondan fazla dozun üretilmesinin planlandığını aktardı.

Vektör Araştırma Merkezi'nce geliştirilen 'EpiVakKorona' aşı adayının klinik deneylerinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını dile getiren Golikova, 'Toplu aşılama 2021'de başlatılacak' diye konuştu.

İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi Başkanı Anna Popova ise Covid-19 test sonuçlarının artık 48 saatte açıklandığını ifade etti.

Popova, Covid-19 salgınının her sene yaşanacağını ve özellikle soğuk mevsimlerde aktifleşeceğini ileri sürdü.