'Süper Lig şampiyonluk kutlamaları tam kapanma döneminden sonra yapılmalı'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Süper Lig şampiyonluk kutlamalarının tam kapanma döneminden sonra yapılması hususunda tedbir alınması gerektiğini düşünüyorum' dedi.
'Süper Lig şampiyonluk kutlamaları tam kapanma döneminden sonra yapılmalı'
2021-05-12 14:21:39   Güncelleme: 2021-05-12 14:21:39    

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın sorusu üzerine Süper Lig'de şampiyonluk kutlamalarıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

Hürriyet gazetesinin aktardığına göre kader maçlarının oynanacağı cumartesi günü için bir diplomasiye ihtiyaç olduğunu belirten Soylu, 'Şampiyonluk kutlamaları sokağa taşarsa; sağ olsun hem Giresunlular hem Adanalılar minimum ölçekte yaptılar. Sokakta görüntüler oldu ama her tarafa yayılan bir görüntü olmadı. Oradaki yöneticiler, idareciler sağ olsun çağrıda bulundular' dedi.

'Şampiyonluk kutlamalarının tam kapanma döneminden sonra yapılması hususunda bir diplomatik müzakere yöntemi hem size hem valimize düşüyor' diyen Soylu, şöyle devam etti:

'O açıdan bu konuda bir tedbir alınması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü üç takım da İstanbul'da. Türkiye'de de aynı şekilde olacak. İstanbul, bu konuda bir ilke kararı üretirse, hep beraber oturup bir çağrıda bulunursak, tam kapanma dönemine bir halel gelmeden, tam kapanmanın akabinde yapılabilir. Aynı şekilde ortak bir hareket kabiliyeti olur düşüncesi içerisindeyiz.'

Vehaber Menu