Süt fabrikasındaki görüntülere ilişkin Tarım Bakanlığı’ndan açıklama

Konya'daki bir süt fabrikasında, bir çalışanın süt kazanında ‘banyo yaptığı’ anlara ilişkin görüntüler tepki gördü.
Süt fabrikasındaki görüntülere ilişkin Tarım Bakanlığı’ndan açıklama
2020-11-05 14:21:59   Güncelleme: 2020-11-05 14:21:59    

Konya'da üretim yapan bir süt fabrikasında çalışan bir şahıs, süt kazanının içine girerek banyo yaptı. Söz konusu görüntüler, sosyal paylaşım platformu TikTok'ta 'ugurrturgut' isimli bir hesaptan yayınlandı. Süt banyosu yapılan anlara, Kemal Sunal'ın Sakar Şakir filmindeki 'Marmara Kazım' karakterinin repliği eklendi.

aykırı.com.tr sitesinden Berat Temiz’in gündeme getirdiği görüntüleri TikTok’ta paylaşan Uğur Turgut isimli kişinin, sosyal medya hesabında yer alan fotoğraflardan Benefit Süt Toplama Merkezi'nde çalıştığı anlaşıldı. Böylece skandal görüntülerin Benefit Süt Toplama Merkezi'nde çekildiği ortaya çıktı.

Konya Karatay'da faaliyet gösteren Benefit Süt Toplama Merkezi'nin birçok firmaya süt temin ettiği öğrenildi. İktidara yakın medya organlarından superhaber.tv'de yer alan haberde, Enka ve Torku'nun da bu firmalar arasında olduğu ileri sürüldü.

BAKANLIK’TAN AÇIKLAMA

Videonun kamuoyuna yansımasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu. Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

'#Konya’daki bir #süt üretim tesisinde olduğu ileri sürülen halk sağlığını ve gıda güvenliğini hiçe sayan görüntüler üzerine söz konusu işletmeye ekiplerimiz ivedilikle yönlendirilmiştir. Gelişmeler, kamuoyu ile paylaşılacaktır.'