Taksim'de kürkçü dükkanının camları kırıldı! Avanos'ta tek kişilik eylem...

Hayvan özgürlüğü aktivistleri Taksim'de 'Tüm mezbahalar kapatılsın' dedi. Yürüyüş esnasında kitleden ayrılan bir kişi hayvanların katledilmesi sonucunda elde edilen kürkler nedeniyle kürkçülere tepki göstererek pasajda bulunan kürkçü dükkanının camlarını kırdı.
Taksim'de kürkçü dükkanının camları kırıldı! Avanos'ta tek kişilik eylem...
2013-01-01 02:33:35   Güncelleme: 2020-06-22 16:22:29    

Beyoğlu Galatasaray Lisesi önünde toplanan hayvan özgürlüğü aktivistleri basın açıklamasının ardından Tünel'e doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında kitleden ayrılan bir kişi Tünel yakınlarında  pasajın içinde bulunan kürkçülere 'katilller, hayvanların derilerini yüzüyorsunuz, işkence yapıyorsunuz' diye seslenerek dükkanının camlarını kırdı. Kitle yürüyüş boyunca 'Kürk, deri, et, hepsi cinayet', 'Ağaca, hayvana yeryüzüne özgürlük', 'Mezbahalar yıkılsın hayvanlara özgürlük' sloganları attı.

Basına yapılan açıklamada Her gün mezbahalarda milyonlarca hayvanın parçalanarak öldürüldüğü, bunun sonucunda dünyada adaletsizlik, şiddet, kavga ve savaşların olduğu belirtilerek et tüketiminin devamı halinde, küresel yokoluşun eşiğinde olduğumuzun altı çizildi.

 

Nevşehir'in Avanos ilçesinde ise Özlem Şahin isimli hayvan özgürlüğü aktivisti Avanos Mezbahası'nda tek kişilik eylem gerçekleştirdi. Şahin elindeki 'Katliamı gör, vegan ol' yazılı dövizle mezbahaların kapatılmasını talep etti.

 

İstanbul Beyoğlu'nda Galatasaray Lisesi önünde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Barış için TÜM MEZBAHALAR KAPATILSIN

Bu sabah kahvaltınızda yumurta yiyip, süt içtiyseniz, bu öğlen yemekte şiş kebap yemeyi planlıyorsanız ve dün akşam yemekte bir hayvan parçası yediyseniz; dünyada neden bu kadar adaletsizlik, şiddet, kavga, kan, zulüm, savaş var diye düşünmeyin. Mezbahalar, deney laboratuvarları, sirkler, süt çiftlikleri, yumurta çiftlikleri, deri tabaklama fabrikaları, kürk üretim çiftlikleri, hayvan pazarları, kafesler, hayvanat bahçeleri olduğu sürece barış ve eşitlik, yaşam ve var olma hakkına saygı beklemeyin. Bir hayvanı istismar etmek, onu öldürmek, yemek; erkeğin kadını, karşıcinselin geyi, lezbiyeni, ikicinseli, transı, patronun işçiyi, güçlü ülkenin zayıf olanı sömürmesini meşrulaştırır. Toplumun en zayıf halkası olan hayvana uygulanan sömürü ve şiddetten vazgeçilmedikçe, sömürü ve şiddet birer olgu olarak var olmaya devam edecek ve bu zorbalık insana uygulanacak sömürü ve şiddetin garantisi olacaktır. ' Mezbahalar var oldukça savaş alanları da var olacaktır. ' ( Tolstoy ) Özgürlük, eşitlik, barış ve adalet talebi tabağınızda başlar. Çatalınızı, hayvana saplanan bir silaha çevirmeyin. Barış için tüm mezbahalar kapatılsın!

İklim için TÜM MEZBAHALAR KAPATILSIN

Küresel ısınıyoruz…İnkarın faydası yok. Yanlış hesabın Bağdat’tan dönmesi gibi şarküteri reyonundan dönmeye ne dersiniz? İklim değişikliğinin en önemli nedenlerinden biri olarak mezbahalar gösterilmektedir. Evet, yanlış duymadınız, mezbahalar. Eğer böyle et tüketmeye devam edecek olursanız, küresel buharlaşacağımızı ön görmek yanlış olmaz. Çiftliklerden salınan metan gazı ile dünya, her geçen gün biraz daha ısınırken, küresel değişimi mutfağınızdan, beslenme alışkanlığınızı değiştirerek başlamaya ne dersiniz? İklim değişikliğini durdurmak için şimdi vegan olun!

Açlık bitsin, TÜM MEZBAHALAR KAPATILSIN

Dünya kaynaklarının büyük çoğunluğu birkaç ensesi kalın tarafından yönetiliyor! Toprak halihazırda tarım ilaçları ile zehirlenmiş, dağlar ve dereler ihaledeyken, temiz su ve gıda ihtiyacını karşılamak, genetiği değiştirilmiş ürün pazarını hizmete sokmakta görülmüştür. Oysa kullanılabilir tarım alanlarında üretilen tahılların çoğu sınai çiftliklerine, hayvan yemi olmak üzere gönderilmektedir. Amazon ormanları, genetiği değiştirilmiş mısır ve soya fasulyesi için yok edilmektedir. Dünyada kıtlık değil, karnizm ve emperyalizm sorunu vardır. Engel olunmazsa bu yeni Pazar yeni bir kölelik sistemini beraberinde getirecek kadar tehlikelidir.

Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Eşitliği için TÜM MEZBAHALAR KAPATILSIN

Toplumun kadına biçtiği prodüktif yani üretici rolün, sadece bir döl yatağı olarak işlev görmekten sıyrılamaması, toplumsal baskılar neticesinde tacizin, tecavüzün, şiddetin, heteronormatif baskıların gizli kalması, endüstriyel şartlara; tavukların birer yumurta makinesi, ineklerin ise süt üreten birer düzenli tecavüz mağduru, önce yumurtasından ve sütünden sonra da bedeninden yararlanılan birer nesne olarak konumlandırmaları şeklinde pratik bulmuştur. '

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü