TESK: Elektrik, su ve doğalgaz faturaları altı ay vergiden muaf tutulsun

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, elektrik, su ve doğal gaz faturalarında bulunan vergilerin 6 ay süresince kaldırılmasını talep etti.
TESK: Elektrik, su ve doğalgaz faturaları altı ay vergiden muaf tutulsun
2020-12-20 13:19:44   Güncelleme: 2020-12-20 13:19:44     AA

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, elektrik, su ve doğal gaz faturalarına uygulanan vergilerden 6 ay vazgeçilmesini talep etti.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, elektrik, su ve doğal gaz fatura ödemelerinin, tüketim harcamalarında konuttan sonra en çok harcama yapılan kalem olduğunu bildirdi.

Esnaf ve yurttaşın fatura ödemelerine destek talebinde bulunan Palandöken, 'En az 6 ay bu faturalardaki vergilerin alınmaması, hem esnafın hem de yurttaşın üzerinden önemli bir yükü kaldıracaktır.' ifadelerini kullandı.

Palandöken, faturalardaki vergi yüküne dikkati çekerek, şunları kaydetti:

'Faturalarda doğal gazdan yüzde 18 KDV, elektrikten enerji fonu, TRT payı, vergi, KDV olmak üzere yüzde 20 oranında vergi, sudan ise yüzde 40 oranında olmak üzere atık su, çevre temizlik, KDV gibi kalemlerden vergi alınıyor. Esnafın ve yurttaşın üzerinden en azından 6 ay süreyle bu vergilerin kaldırılması faturaları önemli oranda düşürecek, herkese bir nebze de olsa nefes aldıracaktır.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü