Türk gemisine saldırı! 1 ölü, 15 kişi kaçırıldı

Batı Afrika kıyılarındaki Gine Körfezi açıklarında Türk gemisi korsan saldırısına uğradı. Mürettebattan bir kişinin öldürüldüğü, 15 gemicinin kaçırıldığı belirtildi. Geminin idaresi için 3 kişinin kaldığı ve geminin güvenli bir limana kör seyir halinde yol aldığı iddia ediliyor.
Türk gemisine saldırı! 1 ölü, 15 kişi kaçırıldı
2021-01-23 23:33:18   Güncelleme: 2021-01-23 23:46:24    

Korsanların silahlarla baskın düzenlediği gemideki, Azeri bir denizci hayatını kaybetti. Korsanların 15 denizciyi rehin alarak gemiden ayrıldığı belirtildi. 

4. kaptan ve 2 denizci gemiyi güvenli limana götürüyor. 

GEMİNİN KAPTANI NTV'YE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

NTV'nin irtibata geçtiği gemini 4. kaptanı korsanların geminin bazı sistemlerini söktüğünü ve sadece radarla gemiyi güvenli bir noktaya götürdüğünü ve geminin kaptan yardımcısının da ayağından yaralandığını anlattı.

'MOZART İSİMLİ GEMİ SALDIRIYA UĞRADI'

EOS Risk Group Başkanı David Johnson tarafından yapılan yazılı açıklamada, İstanbul merkezli Boden Denizcilik şirketine ait Mozart isimli geminin Gine Körfezi'nde Sao Tome'nin 100 deniz mili açığında saldırıya uğradığı duyuruldu.

Açıklamada, Nijerya'nın Lagos kentinden Güney Afrika'nın Cape Town kentine ilerleyen gemideki 19 mürettebattan 15'inin kaçırıldığı, 1'nin öldürüldüğü, mürettebattan 3 kişinin de korsanlarla gemide kaldığı belirtildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı geminin 4. kaptanıyla  bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.