'Türkiye'nin Azerbaycan'a destek açıklamalarını kabul etmiyoruz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 'Türkiye'nin Azerbaycan'a her türlü desteği vermeye hazır olduğu' yönündeki açıklaması, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'a soruldu.
'Türkiye'nin Azerbaycan'a destek açıklamalarını kabul etmiyoruz'
2020-09-30 14:28:03   Güncelleme: 2020-09-30 14:28:03    

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, 'Türkiye'nin Dağlık Karabağ krizinde Azerbaycan'a destek açıklamalarını onaylamadıklarını' söyledi. Peskov, 'Tüm bölge ülkelerini itidale, çatışmanın taraflarını da askeri faaliyetleri derhal durdurmaya çağırıyoruz' dedi. 

'YANGINA KÖRÜKLE GİDİLMEMELİ'

Rus haber ajansı Sputnik'in aktardığına göre Peskov'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 'Türkiye'nin Azerbaycan'a her türlü desteği vermeye hazır olduğu' yönündeki açıklamasına Rusya'nın nasıl baktığı soruldu. Kremlin sözcüsü, 'Elbette bu tür açıklamaları desteklemiyoruz, kabul etmiyoruz. Dün de söylediğim gibi, yangına körükle gidilmemeli. Tüm bölge ülkelerini itidale, çatışmanın taraflarını da askeri faaliyetleri derhal durdurmaya çağırıyoruz' dedi.

UÇAK İDDİASI HAKKINDA YORUM YAPMADI

Basın toplantısında Ermenistan tarafından yapılan ve daha sonra Türkiye ve Azerbaycan tarafından tekzip edilen Su-25 savaş uçağının düşürüldüğüne dair açıklamalar anımsatıldı.

Peskov, Rusya ordusunun askeri faaliyetlerin sürdüğü cephe hattındaki duruma ilişkin bilgileri çok dikkatli bir şekilde takip ettiğini ve kendisinin bu konuda açıklama yapamayacağını belirtti; 'Tüm bilgiler titizlikle inceleniyor. Uluslararası liderlerin yaptığı açıklamaları da titizlikle not alıyoruz' demekle yetindi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü