Twitter'ın ardından Facebook da Trump'ın paylaşımlarını silmeye başladı

Sosyal medya platformu Facebook, ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabından paylaştığı bir videoyu, 'Kovid-19 yanlış bilgilendirme politikasını ihlal ettiği' gerekçesiyle sildi.
Twitter'ın ardından Facebook da Trump'ın paylaşımlarını silmeye başladı
2020-08-06 18:11:02   Güncelleme: 2020-08-06 18:11:02    

2020 başkanlık seçimleri yaklaşırken ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya devleriyle çekişmesi sürüyor.

The Verge'de yer alan habere göre Facebook, Trump'ın paylaştığı bir videoyu, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) ilgili yanlış bilgilendirme politikasını 'ihlal' ettiği gerekçesiyle sildi.

Söz konusu videoda Trump'ın, Fox News kanalında katıldığı 'Fox & Friends' programında çocukların Kovid-19'a neredeyse tamamen bağışıklığı olduğu yönündeki ifadeleri yer alıyordu.

Trump, programda Kovid-19'un ortadan kalkacağını söyleyerek, okulların açılması gerektiğini savunuyor.

Öte yandan Facebook sözcüsü, konuya ilişkin açıkamasında 'Bu video, bir grup insanın Kovid-19'a bağışıklığı olduğunu iddia ediyor ve bu da zararlı Kovid yanlış bilgilendirme konusundaki politikalarımızın ihlali' ifadelerini kullandı.

Chicago Çocuk Hastanesi'nde bulaşıcı hastalık uzmanları tarafından yapılan yeni bir araştırmada, 5 yaşından küçük çocukların virüsü yetişkinlerden çok daha yüksek seviyelerde taşıyabildiği, ancak çocukların Kovid-19'u yetişkinlere bulaştırıp bulaştıramayacağı konusunun henüz belirsiz olduğu kaydedilmişti.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü