UçanKuş TV uydudan çıktı, Can Tanrıyar'ın kayıp olduğu iddia edildi

Uçan Kuş TV'nin uydu yayınından çıkmasının ardından kanalın patronu Can Tanrıyar'dan haber alınamıyor.
UçanKuş TV uydudan çıktı, Can Tanrıyar'ın kayıp olduğu iddia edildi
2021-04-03 12:48:30   Güncelleme: 2021-04-03 13:09:46    

Uçankuş TV'nin uydu yayını kesildi. Youtube yayını devam eden kanalı finanse ettiği belirtilen Metin Güneş ile kanalın yüzde 65'inin sahibi olan Can Tanrıyar arasında maddi sorun yaşandığı belirtiliyor. İddiaya göre Güneş, 1 buçuk yıl sonra Tanrıyar’dan durum raporu istedi. Bunun üzerine Can Tanrıyar da ortadan kayboldu.

Tele 1'in haberine göre, kanal yönetimi 4-5 aydır işyeri kirasını, uydu ödemelerini, güvenlik ve yemek ücretlerini ödemedi. İki aydır da çalışanların maaşları yatırılmadı. Çalışanlar her gün kanalın önüne giderek tutanak tutturuyor. Durumu da tespit ettirmeye çalışıyor. Çalışanlara alacakları için gönüllü bir avukat yardımcı oluyor. 130 çalışanı olan Uçankuş TV geçtiğimiz aylarda Maslak’ta daha modern ve lüks bir ofise taşınmıştı.

Oda TV haberinde ise Tanrıyar'ın kanala ait 'milyonlarca dolar parayı alıp kaçtığı' iddia edildi.

Kanalla ilgili bu iddialar öne sürülürken Can Tanrıyar’ın nişanlısı Instagram hesabında yaptığı paylaşımda 'karantinadayız, aşı sıramızın gelmesini bekliyoruz' şeklinde bir paylaşım yaptı. Bir diğer iddia ise Tanrıyar’ın yurtdışına çıktığı yönünde.

SERENGİL: ESAS PATRON GELMİŞ BAKMIŞ…

Can Tanrıyar’la davalık olan sunucu Seren Serengil de Instagram hesabından bir açıklama yayınlayarak 'bazı kişilerin korona virüsünü bahane ederek ortadan kaybolduğunu ama aslında kovuldukları'nı iddia etti. Serengil, 'Koronavirüs mü oldu yoksa kovuldu mu? Kim bilir bu gidişin dönüşü olacak mı? 65 yaş üstü çok dikkat etmeli bu Koronavirüs’e ama Koronavirüs oldum deyip arazi olanlar da var. Esas patron gelmiş bakmış, yolsuzluk falan kovalamış bunları. Daha iyi günleriniz canım parasız kalmak ayıp değil. İnsan şerefini kaybetmesin. Bir keyif kahvesi yapayım da içeyim bari!'

Serengil’ daha sonra bu paylaşımını sildi.

CAN TANRIYAR KİMDİR? 

1960 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Can Tanrıyar 15 yaşında babasına ait bir saunayı çalıştırmaya başladı. Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu Tanrıyar aynı zamanda Hentbol Milli Takımında görev aldı. 

Üniversitenin ve askerliğin ardından Milliyet'te Fenerbahçe muhabiri olarak gazeteciliğe başladı. Tanrıyar, yıllarca Sabah, Güneş, Tan gazetelerinin spor servislerinde çalıştı. Spor yazarı iken futbol ile magazini birleştirme kararıyla yapımcılık dünyasına adım atarak Televole'nin yapımcısı oldu. 'Uçankuş' adlı programı, yıllarca devam etti.