Ünal: Antibiyotikten ölenlerin sayısı kanserden ölenleri geçecek

Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Serhat Ünal, '2050 yılında antibiyotik direnci nedeniyle ölenlerin sayısının, kanserden ölenlerin sayısını geçeceğini söyledi.
Ünal: Antibiyotikten ölenlerin sayısı kanserden ölenleri geçecek
2019-04-29 19:12:50   Güncelleme: 2022-03-30 05:59:46    

Hitit Üniversitesinin ev sahipliğinde Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği’nin düzenlediği Hastane İnfeksiyonları Eğitim Programında konuşan Ünal, 2050 yılında antibiyotik direnci nedeniyle ölenlerin sayısının, kanserden ölenlerin sayısını geçeceğini belirterek 'Bu kadar önemli bir sorun bu. Bu konuyla ilgili hepimizin uğraş vermesi gerekiyor. Hekim, hastane ile birlikte infeksiyon kontrol da, hastane idarecileri, hasta sahipleri, hastalar, hep birlikte mücadele vermeliyiz. Her yıl önemli değişiklikler oluyor. Onları takip edebilmek için bir araya gelip şapkamızı önümüze koyup, bildiklerimizi birbirimizle değiştirerek neler yapacağımızı konuşmamız lazım. Çorum'daki bu eğitim programında da bunu değerlendireceğiz' dedi.

Etkinliğin açılış törenine Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ve çok sayıda akademisyen ve sağlık çalışanları katıldı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü