Vicdani retçi Burak Özgüner kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti

Burak Özgüner en son iki gün önce Konya’da hakim karşısına çıkarak, 'Kimse hakkını kullandığı için cezalandırılamaz' dedi.
Vicdani retçi Burak Özgüner kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti
2019-11-09 15:18:43   Güncelleme: 2022-02-02 05:30:48    

Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM) Koordinatörü Burak Özgüner evinde ölü bulundu. Özgüner'in uykusunda kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği öğrenildi.

Hayvan Hakları İzleme Komitesi Koordinatörü Burak Özgüner gece saatlerinde Kadıköy'de hayatını kaybetti.  Uykusunda kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği öğrenilen Özgüner'in cenazesi, Yenibosna'da bulunan Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Ailesi ve yakınları Adli Tıp Kurumu önünde Burak Özgüner'in cenazesinin çıkmasını uzun süre bekledi.

Özgüner'le birlikte bir derneğin yönetim kurulunda görev yapan 24. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur vefat haberini üzüntü ile karşıladıklarını söyledi. Burak Özgüner'in iyi bir vatandaş olduğunu ifade eden Onur, 'Çok üzgünüz, çok yakın arkadaşımızdı. Özellikle hayvan, çevre, insan hakları konusunda çalışan bir aktivistti. İyi bir vatandaştı, hakkını hukukunu bilen. Çok seveni vardı, kısa yaşamına bence bir mücadele sığdırdı. Görev insanıydı, çok çalışırdı. Yeni bir dernek kurduk beraber çalışıyorduk. Deneye Hayır Derneği'ni kurmuştuk. Beraber yönetim kurulu üyeliğini yapıyorduk. Gece uykusunda vefat etmiş' dedi.

Ailesi ve arkadaşları tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alınan Burak Özgüner'in cenazesi 10 Kasım Pazar Büyükdere Camii'nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Kilyos Mezarlığı'na defnedilecek.

Hayvan hakları savunucularından Burak Özgüner, hayvana şiddet yasasının çıkartılması için uzun yıllar boyunca mücadele ediyordu. 

Özgüner, Roboski Katliamı’nda yaşamını yitiren katırlar için de mücadele etti. Özgüner, katırlar için verdiği mücadele sonuçsuz kalınca 2015’te vicdani reddini açıkladı. Bunun üzerine askerlik şubesi, Özgüner hakkındaki soruşturma başlatarak dosyayı savcılığa gönderdi. Savcılık, Özgüner hakkında iddianame hazırladı ve Konya Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Özgüner en son iki gün önce Konya’da hakim karşısına çıkarak, 'Kimse hakkını kullandığı için cezalandırılamaz' dedi.

GEZİ’DE 6 YIL SONRA HAKKINDA DAVA AÇILDI

Özgüner, Gezi Parkı eylemleri sırasında polis şiddeti nedeniyle ölen ve yaralanan hayvanları gündeme getirmek için de mücadele etmişti. Bu nedenlerden dolayı geçtiğimiz aylarda Özgüner hakkında 'terör soruşturması' başlatıldı.

Vehaber Menu