Yavaş URL ve hızlı URL nedir?

Webmaster Tool'da yenilik yapan Google, Hız (Deneysel) adı altında yeni sekme ekledi.
Yavaş URL ve hızlı URL nedir?
2019-11-16 06:53:04   Güncelleme: 2019-11-16 07:23:04    

Hız (Deneysel) adı altında bulunan sekme Google Page Speed gibi Google Chrome kullanıcı verilerine dayanarak analiz sonuçlarını ekrana yansıtıyor.

ANALİZ 3'E AYRILIYOR

Analiz yine Page Speed'de olduğu gibi yavaş url, orta hızda url ve hızlı url olarak 3 bölüme ayrılarak sonuç veriyor.

SONUÇLAR NE KADAR DOĞRU?

Google'ın 'mobil kullanılabilirlik' analizleri baz alınırsa yapılan analizlerin yanıltıcı sonuçlar verebileceğini, verilen analiz sonuçlarına dayanarak sitenizin hızlı ya da yavaş olduğu ile ilgili kesin hüküm vermenin doğru olmayacağını söyleyebiliriz. Zira mobil kullanılabilirlik analizleri herhangi bir linki 'mobil uyumlu' görmezken 5 dakika sonra yeniden bir tarama yaptığınızda linki mobil uyumlu olarak görebiliyor.

YANILMA NEDENİ NE?

Google botları siteleri tararken kullanıcı gibi hareket etmeyip bazı özellikleri devre dışı bırakır bu da sayfa tasarımını tam olarak algılamasına engel olur, bazen resimler yüklenmezken bazen de reklamlar gibi javascript kaynakları görmezden gelindiği için analizde 'tıklanabilir öğeler çok yakın' gibi aslında olmayan hatalar görür.

GOOGLE'IN HIZ İÇİN BULUNDUĞU TAVSİYELER DOĞRU MU?

Google'da reklamsız herhangi bir sayfada yüzde 100 hız skoru sonucu alınabilirken bu testi reklam varken yaptığınızda sonuç yüzde 50'ye kadar düşebiliyor yani yüzde 100 hızlı sayfada Google tarafından site sahibine değişiklikler yapması tavsiye ediliyor, site sahibi gelirini reklamlardan sağladığı için reklamdan vazgeçemeyeceği için düşük hızlı bir sayfayla baş başa kalıyor.

HABER SİTELERİ GİBİ REKLAM BARINDIRAN SİTELERİN HIZLI ÇIKMA ŞANSI YOK GİBİ

Haber siteleri arasında hız skoru testi yaparsanız bir çoğunun vasat seviyeleri geçemediğini görüyoruz. Reklam kaynaklarını yok saydığımızda analiz sonuçları her birinde iyi yönde değişiklik gösteriyor.

 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü